round image on layout top

Međunarodna kampanja “Zagrli za rijetke”

26. veljače 2016. by urednik divider image

Međunarodnoj kampanji “Zagrli za rijetke” (“Hug For Rare”) u koju su se uključile brojne institucije, udruge, tvrtke, škole, te javne osobe iz Hrvatske i drugih zemalja, pridružilo se i Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije. Tako je na Forumu Klub mladih oboljelih od multiple skleroze organizirao akciju pod nazivom “Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke” kojom se Zadrane pozivalo na fotografiranje zagrljaja kako bi se ovogodišnjom kampanjom uspio srušiti Guinnessov rekord od 108.121 fotografija zagrljaja.

Naime, prošle je godine uz Međunarodni dan rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti pokrenuo kampanju “Zagrli za rijetke bolesti” u kojoj su se prikupljale fotografije zagrljaja i objavljivale na Facebook stranici Saveza. Cilj je bio podići svijest javnost o problemima s kojima se suočavaju osobe oboljele od rijetkih bolesti, kao i smanjivanje predrasuda o rijetkim bolestima, a ove godine Hrvatski savez za rijetke bolesti akciju je proširio, te se prijavio za rušenje Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja objavljenih u online albumu.

Snimljene fotografije učitavaju se na adresi: www.zagrlizarijetke.com, a međunarodna kampanja “Hug For Rare” traje od 21. do 27. veljače.

Zadarski list/ZDanas

Foto: HRTUSKORO OSVJEŽENJE Danas...

Na karti upozorenja DHMZ-a gotovo čitava Hrvatska, osim Like i Gorskog Kotara...

read more

Uhićena žena (45) zbog...

Zadarska policija je uhitila 45-godišnjakinju iz Lisičića pokraj Benkovca...

read more

Je li moguće: I Bugatti...

Novi udarac za oktanske zaljubljenike stiže iz Bugattija, koji za novu...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar