round image on layout top

NAJVEĆA LIMUZINA BMW priprema premijeru Serije 9 za 2020. godinu

17. veljače 2016. by urednik divider image

ma li mjesta na tržištu za još veću limuzinu od onih iz Serije 7? Ako pitate BMW – i više nego dovoljno. Nakon što je Audi odustao od serijske proizvodnje A9 modela, a Mercedes je s dnevnog reda skinuo Maybach Coupe, u BMW su počeli raditi na Seriji 9.
Prvi rezultati su bili vidljivi 2013. godine, kada je predstavljen Gran Lusso konceptni model, koji je nastao u suradnji s talijanskom dizajnerskom tvrtkom Pininfarina. Tada je najavljeno, a kasnije i potvrđeno, kako će se Serija 9 temeljiti na ovom konceptu, a na tržištu se može očekivati 2020. godine.

Sudeći prema Gran Lusso konceptu, Serija 9 će biti 2+2 coupe s četvero vrata. Pritom će biti postavljen na produženu platformu Serije 7, pa će biti dugačak 5,55 metara.
Prilikom konstrukcije Serije 9, u BMW-u će ponešto preuzeti i od Vision Future Luxury Concept modela. Rezultat će biti luksuzna limuzina koja će se pozicionirati između Serije 7 i Rols Royce Ghosta.

Možda je još rano govoriti o motorima koje BMW priprema za svoju najveću limuzinu, no sigurno je kako će ispod poklopca Serije 9 biti najbolje što Nijemci mogu ponuditi. Trenutno su to motori iz Serije 7, osnovni 3,0-litarski twin turbo V6 s 315 KS ili snažnije V8 i V12 verzije.
Manji 4.4-litarski twin turbo V8 motor razvija snagu od 445 KS, dok veći 6,0-litarski twin turbo V12 nudi 540 KS. Naravno, tu je i M verzija, koja bi prema najavam mogla imati 650 KS, a vjerojatno razmišljaju i o plug in hibridnim modelima, kao i električnoj verziji.

Izvor: net.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr