round image on layout top

NOVI SONYJEV SENZOR: Fotografiranje pametnim telefonima upravo je postalo još bolje

17. veljače 2016. by urednik divider image

Fotografiranje pametnim telefonima postalo je još kvalitetnije, a nakon što je Sony predstavio novu kameru za mobilne uređaje i osobna računala – IMX318. Šanse da u vašem sljedećem telefonu bude Sonyjeva kamera su prilično velike, budući da se nalaze u većini današnjih pametnih telefona, tableta i prijenosnika.

Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei, Zopo, Oppo, Meizu, svi oni koriste Sonyjeve kamere u svojim telefonima. Prilikom predstavljanja novih modela sigurno će naglasiti kako je ugrađen IMX318 senzor, koji nudi hibridni autofokus brzine 0.03 sekunde prilikom fotografiranja i čak 0.017 sekunde u 60 fps video modu.

Hibridni autofokus se sastoji od više formi autofokusa, a Sony ga je prvi uspio spojiti sa senzorom, odnosno procesorom.
Novi Sonyjev senzor IMX318 ima 22.5 megapiksela, dok je veličina piksela 1 mikron. Iako je to manje od prethodnog IMX230 senzora, iz Sonyja poručuju kako se smanjenje veličine piksela nije odrazilo na kvalitetu slike u lošim svjetlosnim uvjetima.

Novi senzor omogućava snimanje 4K video zapisa pri 30 fps, HDR fotografije i RAW format.

Osim toga, novi Sonyjev senzor je prvi koji ima ugrađenu trosmjernu elektronsku stabilizaciju slike. Zahvaljujući vezi sa žiroskopom Sony IMX318 senzor prenosi informacije o podrhtavanju i sličnim utjecajima do procesora, koji ih ispravlja uz manji utrošak energije od prethodne generacije senzora i od konkurencije.
Isporuka IMX318 senzora kreće u svibnju ove godine, upravo prije predstavljanja Xperia Z6 pametnog telefona, koji će biti prvi s ovim senzorom.

Izvor: Net.hr/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr