round image on layout top

ORGANIZIRAO LANAC PROSTITUCIJE Svjetski poznati dreser lovačkih pasa Talijan Radames Benetti podvodio Zadranke

5. veljače 2016. by urednik divider image

Svjetski poznati dreser lovačkih pasa, 65-godišnji Talijan Radames Benetti uhićen je u Zadru pod sumnjom da je organizirao lanac prostitucije! U zadnja tri mjeseca, u najmanje 13 navrata, Benetti je na više lokacija u zadarskoj okolici organizirao i posredovao u pružanju seksualnih usluga pet žena od kojih najmlađa ima 19, a najstarija 33 godine. Sve su domaće, sa zadarskog područja.

Kako doznajemo, Benetti je prostituciju organizirao za talijanske lovce kojima je sređivao boravak i iznajmljivao smještaj u zadarskom zaleđu gdje su dolazili u lovački turizam, a djevojke su bile dio ponude za “relaksaciju” nakon lova.

Nakon što su uhvaćene, “noćne dame” su prekršajno prijavljene, a Benetti je zadržan u policiji odnosno uz kaznenu prijavu je priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Mine na lovištima

Da je slavni dreser pasa kupio kuću na zadarskom području saznalo se 2007. godine, kada je na području Smilčića kraj Benkovca poginuo 34-godišnji karabinjer Matteo Quattrini. Mladi talijanski lovac život je izgubio od zaostale mine u polju Pržine, a nakon njegove smrti baš je “Slobodna Dalmacija” otkrila aferu kako se gotovo sva lovišta u zadarskom zaleđu, koja se godinama vode kao minama zagađeni tereni u kojima je prilaz strogo zabranjen, istodobno uredno iznajmljuju strancima za lovni turizam! I to najčešće talijanskim lovcima i dreserima pasa s kojima su sklapani posebni “ugovori o poslovnoj suradnji za lovni turizam”. Nije bila riječ samo o opasnom, nego već i o ilegalnom biznisu jer je podzakup lovišta bio zakonom zabranjen.

Radames Benetti je jedan od Talijana koji su imali takav ugovor, a poginuli lovac Quattrini u Smilčiću je bio baš u njegovu aranžmanu i smješten u njegovoj kući.

Benetti je, u međuvremenu, kupio još nekretnina i obnovio veliku staru kamenu kuću u Smilčiću gdje je otvorio “Pensione Dalmazia” sa 11 soba posebno opremljenih baš za prihvat lovaca i njihovih pasa jer se uz bokseve nude i posebne kućice za životinje. Baš “Pensione Dalmazia” jedna je od lokacije na kojoj su “operirale” prostitutke prije nego ih je uhvatila policija.
Osnovao dvije tvrtke

Na internetskim stranicama gdje reklamira svoj pansion u Smilčiću, poveznica je prema lovištu Bukovica, a Benetti je tamo naveden kao jedan od glavnih i odgovornih osoba.
U Hrvatskoj je osnovao i dvije tvrtke prijavljene na adresi u Biljanama Donjim: “H.Z.B. Lov Tour” i “H.Z.B.” d.o.o registrirane za lov, stupičarenje i uslužne djelatnosti.

Izvor: SD/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr