fbpx round image on layout top

PRAKTIČNI TRIKOVI Evo još sedam savjeta kako brže i efikasnije koristiti iPhone

17. veljače 2016. by urednik divider image

Iako koristimo iPhone svaki dan, cijeli dan, još uvijek postoji puno opcija koje su na poprilično nepoznate. Neke od njih su skrivene u postavkama, a neke su nam ispred nosa, ali ih nismo svjesni. Stoga smo odabrali nekoliko savjeta koji će iPhone učiniti još korisnijim alatom u vašim rukama.
1. Odgovorite na SMS poruke bez otključavanja telefona
Ako želite odgovoriti na SMS poruku bez otključavaja telefona dovoljno je povući prstom preko ekrana, od vrha prema dnu, i otvorit će se notifikacije. Pronađite obavijest o primljenoj poruci i potegnite prema lijevo, nakon čega će se pojaviti opcija Odgovori. Isto vrijedi i ako se nalazite u nekoj aplikaciji. Krenite s tipkanjem…

ajfon11

2. Provjerite koje aplikacije troše bateriju
Želite znati koja aplikacija najviše troši bateriju? Kliknite na Postavke – Baterija i pogledajte koju aplikaciju trebate što manje koristiti ako želite da vam bateriaj izdrži cijeli dan.
3. Pogledajte fotografije koju vam je netko poslao, i obratno
Prije svega otvorite Poruke aplikaciju, a onda kliknite na Detalji u gornjem desnom kutu. Na ekranu će se pojaviti sve fotografije i video zapisi koje ste izmijenili s pojedinim kontaktom.
4. Pošaljite samouništavajuće video i audio poruke
iPhone ima mogućnost slanja kratkih audio i video poruka koje se same obrišu nakon dvije minute bez instaliranja dodatnih aplikacija. Dovoljno je otići u Postavke – Poruke i spustiti se do dna, gdje ćete vidjeti opcije za audio i video poruke, koje se mogu obrisati za dvije minute ili nikad.

ajfonc5be

5. Pošalji svoju lokaciju bilo kome

Ako ne želite objašnjavati prijatelju gdje se nalazite, možete mu putem SMS-a poslati svoju lokaciju. Kliknite na Detaljke u gornjem desnom kutu aplikacije Poruke i odaberite opciju Pošalji svoju lokaciju.
6. Aktiviraj “Prati me” opciju
Pratite korake iz prošlog savjeta, ali umjesto Pošalji svoju lokaciju kliknite Podijeli moju lokaciju. Moguće je odabrati trajanje ove opcije – jedan sat, do kraja dana ili zauvijek. Nakon toga će rodbina i prijatelji moći pratiti vaše kretanje.
7. Provjerite pravu snagu signala
Ako vas zanima točna jačina signala, prikazana brojkama, a ne “crticama” u gornjem desnom kutu, otvorite aplikaciju Phone i upišite *3001#12345#*. iPhone će se prebaciti u Filed Test Mode i na ekranu će se pojaviti hrpa opcija. No, vas zanima samo broj u gornjem lijevom kutu. Taj broj može varirati od -40 do -130 i uvijek će biti u minusu. Što ste bliži nuli, to je signal jači.
Sve ove opcije dostupne su na iPhoneu koji ima instaliran iOS verzije 8.0 ili novije.
Izvor: Net.hr/ZDanasAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr