fbpx

PREKRŠAJNI SUD U ZADRU Tihomir Orešković oslobođen bilo kakve odgovornosti zbog prometnoga prekršaja

Na e-oglasnoj ploči jučer je objavljena presuda Prekršajnoga suda u Zadru od 15. prosinca 2015. godine, prema kojoj je tadašnji mandatar, a sada predsjednik hrvatske Vlade, Tihomir Orešković oslobođen bilo kakve odgovornosti zbog prometnoga prekršaja vozača Plivina službenoga vozila.

Naime, u vrijeme počinjenja prekršaja, Tihomir Orešković je bio čelni čovjek hrvatske farmaceutske kompanije. Sutkinja Prekršajnog suda u Zadru Nediljka Dereta povodom prigovora okrivljenika protiv obaveznog prekršajnog naloga PU zadarske Policijske postaje Biograd od 29. sijeĉnja 2014. godine, nakon provedenog žurnog postupka 15. prosinca 2015. godine predudila je kako okrivljeni Orešković nije kriv jer kao odgovna osoba nije do 02. listopada 2013.godine u 14,00 sati na obavijest o prometnom prekršaju PP Biograd dao podatke o identitetu osobe kojoj je bilo povjereno na upravljanje službeno vozilo Plive.

U obrazloženju presude se takođen navodi kako je u žurnom postupku u više navrata od 25. 02. 2014. do 23.09.2014. godine okrivljenik bio pozivan na sud, ali se poziv vratio neuručen s napomenom dostavljača „obaviješten nije podigao pošiljku“. Na zamolbu Prekršajnom sudu u Zagrebu da ispita okrivljenika 19. ožujka 2015. godine zamolnica se vratila neuručena s obrazloženjem da je okrivljenik tijekom kolovoza 2014. godine odselio u Nizozemsku.

Stoga je Sud, smatrajući kako su provedeni dokazi te dokazi iz spisa dostatni za donošenje odluke pa je i bez ispitivanja okrivljenika donio presudu. U dokaznom postupku ispitan je i svjedok D. B.

Izvor: HRT/ZDanas