round image on layout top

PRIJETIO NOVINARU “NEĆEŠ OSTARITI U ZADRU” DORH podigao kaznenu prijavu protiv Borisa Marina zbog prijetnje novinaru Ivici Nevešćaninu

24. veljače 2016. by urednik divider image

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Borisa Marina (54) poznatijeg kao Boro Poštar zbog počinjenja kaznenoga djela prijetnje, objavljeno je na stranici Županijskog državnog odvjetništva.

Boru Poštara se tereti da je 15. listopada 2015. oko 11,00 sati u Zadru na svom Facebook profilu reagirao na članak koji je prethodnog dana objavljen na portalu Zadarski.hr, a kojem je autor bio novinar Ivica Nevešćanin, inače šef Dopisništva “Slobodne Dalmacije” u Zadru i urednik portala našeg portala. Nevešćanin je komentirao uvredljive riječi koje su navijači na košarkaškoj utakmici dovikivali drugom novinaru, inače sportskog novinara u istom Dopisništvu koji je prenio nacionalističko skandiranje navijača Tormada na utakmici Zadar-Crvena zvezda.

Marina se tereti da je s namjerom da prepadne Nevešćanina, svjestan svog utjecaja na članove udruge navijača kojoj i sam pripada, objavio prijeteći sadržaj koji je kod oštećenika izazvao strah od mogućeg fizičkog napada i u vezi mogućnosti daljnjeg obavljanja njegovog novinarskog posla posebice jer je u veljači 2015. godine na javnom mjestu nepoznati član te udruge ispisao grafit također prijetećeg sadržaja.

Osim što je na FB-u Marin Nevešćanina vrijeđao, nazivao pogrdnim imenima, zamjerio što nije rođeni Zadranin, poručio mu je i da “neće ostariti u Zadru”.

Zadarski.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom koncesije nad lukom Gaženica, županijski vijećnik AM, Marko...

read more

MARJANA BOTIĆ Dan je...

Povodom Dana Županije, iz Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta, kažu da...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom izjava ravnatelja Lučke uprave Zadar vezano uz koncesiju luke...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr