fbpx

Tihana Lazović dobila je nagradu Prix Alcoa za najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu Chinoche

Za ulogu u filmu Dalibora Matanića “Zvizdan” Tihana Lazović dobila je nagradu Prix Alcoa za najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu Chinoche koji je održan u kanadskom gradu Baie-Comeau, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Festival je održan od 21. do 31. siječnja, u vrijeme redovne kinodistribucije “Zvizdana” u Kanadi. Tihana Lazović u “Zvizdanu” je odigrala tri različite uloge u tri dijela ove filmske priče, te je za to glumačko ostvarenje već osvojila Zlatnu Arenu na prošlogodišnjem festivalu u Puli i nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cottbusu.

Osim toga, Europska filmska promocija izabrala ju je u program Shooting Stars koji promovira deset najperspektivnijih europskih glumaca godine koji će se predstaviti na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu od 11. do 21. veljače.

Matanićev “Zvizdan” dosad je dobio dvadeset nagrada, uvršten je u programe više od pedeset svjetskih filmskih festivala, a ovog tjedna prikazan je na festivalima u Rotterdamu, Santa Barbari i u Bangaloreu u Indiji.

Film je proizvela zagrebačka Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film pro, proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages, a uz Tihanu Lazović glavnu ulogu igra Goran Marković.