fbpx

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI NA AUTOCESTI STRADALI SINDIKALISTI POLICIJE Poginuli Petar Grubić je bio omiljeni zadarski policajac

U stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti A1 u smjeru Splita, između čvorova Otočac i Perušić, u subotu navečer poginuli su 47-godišnji predsjednik Sindikata zadarske policije Petar Grubić i 54-godišnji knjigovođa Mato Vidak iz Velike Gorice, dok je dvoje policijskih sindikalaca iz Šibenika i Dubrovnika lakše i teže ozlijeđeno. Kobne večeri Grubić se sa još dvojicom kolega – Tomom Siničićem, predsjednikom podružnice policijskog sindikata Šibensko-kninske županije i Zoranom Bobićem, predsjednikom sindikata Dubrovačko- neretvanske podružnice, vraćao sa sastanka sindikalista u Zagrebu.

Nakon tunela Grič u punoj brzini naletjeli su na prednju stranu automobila 54-godišnjeg Mate Vidaka, vlasnika obrta za knjigovodstvene usluge iz Velike Gorice, koji je iz neutvrđenih razloga sletio udesno van kolnika, udario u zaštitnu metalnu ogradu, te se zaustavio na prometnim trakama.
U silovitom frontalnom sudaru na mjestu događaja preminuo je 54-godišnji Vidak, te 47-godišnji Grubić, koji je bio na mjestu suvozača u automobilu zadarskih registracija, dok su u nesreći ozlijeđeni, ali izvan životne opasnosti, sindikalisti Simičić i Bobić koji su s njim bili u automobilu.

-Svi smo još u velikom šoku. Riječ je o velikom gubitku i strašnom događaju. Obitelji našeg stradalog sindikalista upućujemo izraze naše iskrene sućuti – kazao je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić vidljivo potresen teškom nesrećom na autocesti. Izraze sućuti uputili su i Grubićevi prijatelji i kolege, članovi Predsjedništva i zaposlenici Ureda SPH:
-S velikom tugom i žalošću obavještavamo vas da je tragično nastradao naš dragi i voljeni prijatelj i kolega, član Predsjedništva SPH i Glavni povjerenik Glavne podružnice SPH za PU zadarsku, Petar Grubić. Obitelji, prijateljima, kolegama i svima koji su ga poznavali i ovim putem izražavamo iskrenu sućut, poručili su njegovi kolege, kao i djelatnici PU zadarske kojima je Grubić bio omiljeni sindikalist.

Grubić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. Njegovih dvoje kolega nakon nesreće su izvan životne opasnosti. Dok je sindikalist Bobić u sudaru zadobio lakše tjelesne ozlijede, vozač Siničić se oporavlja na Odjelu traumatologije zadarske Opće bolnice. U nesreći je zadobio višestruke prijelome – komplicirani prijelom lakta, obostrani prijelom potkoljenica, oba gležnja, te prsne kosti, ali je njegovo stanje nakon operacije stabilno.
Prema informacijama Maje Brozičević, glasnogovornice PU Ličko-senjske očevid prometne nesreće izvršila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića. Niti nakon očevida još nije utvrđeno zašto je 54-godišnji vozač osobnog auta zagrebačke registracije izgubio nadzor nad vozilom i uzrokovao sudar s automobilom zadarske registracije.

Izvor: Zadarski.hr