round image on layout top

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI NA AUTOCESTI STRADALI SINDIKALISTI POLICIJE Poginuli Petar Grubić je bio omiljeni zadarski policajac

21. veljače 2016. by urednik divider image

U stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti A1 u smjeru Splita, između čvorova Otočac i Perušić, u subotu navečer poginuli su 47-godišnji predsjednik Sindikata zadarske policije Petar Grubić i 54-godišnji knjigovođa Mato Vidak iz Velike Gorice, dok je dvoje policijskih sindikalaca iz Šibenika i Dubrovnika lakše i teže ozlijeđeno. Kobne večeri Grubić se sa još dvojicom kolega – Tomom Siničićem, predsjednikom podružnice policijskog sindikata Šibensko-kninske županije i Zoranom Bobićem, predsjednikom sindikata Dubrovačko- neretvanske podružnice, vraćao sa sastanka sindikalista u Zagrebu.

Nakon tunela Grič u punoj brzini naletjeli su na prednju stranu automobila 54-godišnjeg Mate Vidaka, vlasnika obrta za knjigovodstvene usluge iz Velike Gorice, koji je iz neutvrđenih razloga sletio udesno van kolnika, udario u zaštitnu metalnu ogradu, te se zaustavio na prometnim trakama.
U silovitom frontalnom sudaru na mjestu događaja preminuo je 54-godišnji Vidak, te 47-godišnji Grubić, koji je bio na mjestu suvozača u automobilu zadarskih registracija, dok su u nesreći ozlijeđeni, ali izvan životne opasnosti, sindikalisti Simičić i Bobić koji su s njim bili u automobilu.

-Svi smo još u velikom šoku. Riječ je o velikom gubitku i strašnom događaju. Obitelji našeg stradalog sindikalista upućujemo izraze naše iskrene sućuti – kazao je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić vidljivo potresen teškom nesrećom na autocesti. Izraze sućuti uputili su i Grubićevi prijatelji i kolege, članovi Predsjedništva i zaposlenici Ureda SPH:
-S velikom tugom i žalošću obavještavamo vas da je tragično nastradao naš dragi i voljeni prijatelj i kolega, član Predsjedništva SPH i Glavni povjerenik Glavne podružnice SPH za PU zadarsku, Petar Grubić. Obitelji, prijateljima, kolegama i svima koji su ga poznavali i ovim putem izražavamo iskrenu sućut, poručili su njegovi kolege, kao i djelatnici PU zadarske kojima je Grubić bio omiljeni sindikalist.

Grubić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. Njegovih dvoje kolega nakon nesreće su izvan životne opasnosti. Dok je sindikalist Bobić u sudaru zadobio lakše tjelesne ozlijede, vozač Siničić se oporavlja na Odjelu traumatologije zadarske Opće bolnice. U nesreći je zadobio višestruke prijelome – komplicirani prijelom lakta, obostrani prijelom potkoljenica, oba gležnja, te prsne kosti, ali je njegovo stanje nakon operacije stabilno.
Prema informacijama Maje Brozičević, glasnogovornice PU Ličko-senjske očevid prometne nesreće izvršila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića. Niti nakon očevida još nije utvrđeno zašto je 54-godišnji vozač osobnog auta zagrebačke registracije izgubio nadzor nad vozilom i uzrokovao sudar s automobilom zadarske registracije.

Izvor: Zadarski.hrMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr