fbpx

ZADAR U FINALU KUPA Tisuće ljubitelja košarke večeras će ponovno ispuniti dvoranu Krešimira Ćosića

Zadar i Cedevita odlučit će o pobjedniku 25. izdanja košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića koji se igra na Višnjiku. U prvom polufinalnom srazu Cedevita je nadigrala Kvarner 78:71 dok su u drugom snage odmjerili vječiti rivali Zadar i Cibona. Pobjedu je odnio Zadar rezultatom 82:75.

Očekivano ogled između Zadra i Cibone ponudio je dosta neizvjesnosti. Cibola je bolje otvorila susret s pet uzastopnih koševa. Zadar se brzo budi te na odmor odlazi vodstvom 42:37. Vukovi su odlično odradili treću dionicu a u 31. minuti imali su prednost 64:55.

Domaćin je stigao do 71:71 minutu i pol prije kraja. Tada je po tko zna koji put stvari u svoje preuzeo Ante Delaš. S dvije uzastopne trice odveo je Zadar do 77:71 i tu je priči bio kraj.

Četvrtak donosi veliko finale i dvoboj Zadra i Cedevite od 20 sati. Zadar ide po svoj sedmi a Cedevita četvrti naslov, ujedno brani i prošlogodišnju titulu iz Vukovara kada je nadigrala upravo Zadrane 86:82.

U dvorani je bilo više od 8 tisuća posjetitelja koji su domaćinima bili pravi vjetar u leđa.

ZADAR – Dvorana” Krešimir Ćosić”

Suci: Radović (Dubrovnik), Herceg(Zabok) i Vovk(Slavonski Brod).

ZADAR: Bašić(3), Cosey(8), Kraljević(4), Šango, Delaš(20), Špaleta, M.Ramljak(13), Bošnjak(1), Marinković(8), Barać(12), I.Ramljak(13).

CIBONA: Krušlin(3), Hukić(8), Uljarević, Šiško(2), Siriščević(2), Rozić(13), Slavica(6), Joksimović(3), An.Žižić(6), A.T. Žižić(17), Gospić, Florence(15).

Kad ste zadnji put vidjeli ovoliki red za ulaznice?

Zadar se jutros probudio ponosan i prožet neviđenom euforijom. Tisuće ljubitelja košarke večeras će ponovno ispuniti dvoranu Krešimira Ćosića. Nepregledan red na blagajni Višnjika dugo nije viđen u Zadru.

Screen Shot 2016-02-18 at 15.14.44

Iako je osvojio čak 16 trofeja, KK Zadar lovi prvi u Krešinoj dvorani. Grad danas živi za košarku, a nakon dugo godina Hrvatska će imati finale ispunjeno snažnim emocijama, punim tribinama i sportskim navijanjem.

Na putu do sedmog naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, Zadru stoji branitelj naslova Cedevita, koja je Kup osvojila tri puta. Finale Kupa igra s/e večeras u 20 sati. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik po cijeni od 30 kuna. Utakmica je u izravnom televizijskom prijenosu na HTV 4.

HRT/ZDanas