fbpx

Zadarski dvojac na Svjetskom prvenstvu u Argentini

Novi veliki izazov u karijeri očekuje jedriličare zadarskog Svetog Krševana u klasi 470, Šimu Fantelu i Igora Marenića. Danas u Argentini počinje Svjetsko prvenstvo ove klase. Borba za odličje i ovog puta je želja.

Zadarski dvojac već izvjesno vrijeme se i nalazi tamo, odradili su i kontrolnu regatu te koliko je god moguće spremni dočekuju ovo natjecanje. Šime i Igor na SP-u u Izraelu prije četiri mjeseca bili su srebrni, bilo bi lijepo s još jedne velike smotre kući se vratiti s odličjem.

Kako su im prošli dani u Argentini, što očekuju od ovog prvenstva približio nam je Šime Fantela.

„Drago mi je da mso ovdje već izvjesno vrijeme kako bi što bolje upoznali regatno polje. Neće biti lagano ali veselimo se i ovom natjecanju kao i svakom drugom. Naša želja je uvijek borba za vrh pa tako i sada. Medalja? Medalja je uvijek san, bilo bi lijepo još jednu spremiti u svoje vitrine“.

Upravo zbog Olimpijskih igara koje su na rasporedu u Riu ovog ljeta Svjetsko prvenstvo je stiglo tako rano, to i jest uobičajeno u olimpijskoj godini. Prije Brazila, Šimu i Igora još početkom mjeseca travnja očekuje Europsko prvenstvo španjolskoj Maljorci.

HRT/ZDanas