fbpx

Zadrani pobjednici na Međužupanijskom natjecanju iz automehanike

Strukovna škola Vice Vlatkovića bila je domaćin, u petak dana 19.02. 2016. godine Međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanju automehaničar/automehatroničar na kojem su sudjelovali učenici iz Dubrovnika, Makarske, Splita, Šibenika i Zadra. Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio predstavljao je pismeni ispit iz stručno-teorijskih znanja na kojem su učenici odgovarali na 21 pitanje i koji je maksimalno donosio 35 bodova. Praktični dio natjecanja bio je zadatak iz dijagnostike odnosno pronalaženju greške/kvara na vozilu Golf 5 kojim se vrednovalo znanje dijagnostike motornog vozila te brzina izvođenja. Praktični dio donosio je maksimalno 65 bodova. Na kraju zanimljivog natjecanja prvo mjesto osvojio je učenik Dino Vučetić iz Strukovne škole Vice Vlatkovića-Zadar sa 98 bodova (33/35 + 65/65), drugo mjesto učenik Klaudio Radović također iz Strukovne škole Vice Vlatkovića sa 94 boda (29/35 + 65/65), dok je treće mjesto osvojio Ivan Mihael Bjelopera iz Obrtničko tehničke škole Dubrovnik sa 81 bodom (24/35 + 57/65). Mentor zadarskih učenika je nastavnik Ante Frleta koji ih je pripremao za natjecanje u čemu mu je, u praktičnom djelu, pomagao i nastavnik Dubravko Jakšić.
Važno je istaći da su se natjecali najbolji učenici iz svojih škola i županija koji su u cjelini pokazali zavidno znanje iz automehanike odnosno da već sada posjeduju stručne kompetencije koje će im osigurati nesmetano uključivanje na tržište rada nakon završetka obrazovanja.
Na Državno natjecanje, koje će u travnju biti održano u Zadru, plasirali su se dvojica prvoplasiranih učenika: Dino Vučetić i Klaudio Radović iz Strukovne škole Vice Vlatkovića.