round image on layout top

ZDENKO ZRILIĆ IZGUBIO NA SUDU Tužio Marka Pupića Bakrača za povredu ugleda i časti

11. veljače 2016. by urednik divider image

Zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić je kao tužitelj u tužbi koju je predao u travnju 2015. godine zahtjevao odštetu od 11.000,00 kuna na ime pretrpljene štete od gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. Općinski sud u Zadru je dana 11. veljače 2016. u prvostupanjskoj presudi obio u cijelosti tužbeni zahtjev Zdenka Zrilića kao neosnovanim, a presuda je objavljena na službenim internet stranicama Ministarstva pravosuđa.

Poduzetnik Zdenko Zrilić je u svojoj tužbi naveo da je gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač kao gost u emisiji “Otvoreno” na HRT1 iznio neistine o njemu. Zrilić navodi da je Pupić-Bakrač u emisiji naveo kako je on “pumpao” dugovanja Rena Sinovčića vezano za predstečaj tvrtke VOX d.o.o. iz Zadra te da je Šegon bio “igrač” Zrilića u Ministarstvu financija.

Tužitej Zdenko Zrilić je na sudu teretio Marka Pupića Bakrača i za to da je kao gradski vijećnik na 13. sjednici gradskog vijeća Grada Zadra naveo da je potrebno preispitati svaku Zrilićevu investiciju, ističući da tužitelj ima privilegirani položaj u Gradu Zadru, te da se obogatio na privatizaciji zadarskih tvrtki. Zrilić u tužbi također navodi da ga je tom prilikom gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač nazvao i “okupatorom”. Zrilić je nadalje naveo da ga je Pupić-Bakrač usporedio sa “mjehurom od sapunice”, a da je na taj način insinuirao što bi se s njime trebalo dogoditi.

Sve navode tužitelja Zdenka Zrilića Općinski sud u Zadru odbacio kao neosnovanim. Općinski sud je u presudi zaključio da tuženik Marko Pupić Bakrač postupa kao osoba koja štiti interese gradskog vijeća te mu kao članu predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave to pravo i dužnost, u okviru takve djelatnosti pripada te ima pravo i dužnost štititi interese građana koje u Gradskom vijeću predstavlja.

ZDdanas


  • Kradjo

    Ako sam dobro shvatio, sud je indirektno potvrdio sve navode Marka Pupića Bakrača. Zar nebi sad DORH trebao reagirati te istražiti te navode?


NOVA PJESMA I SPOT JURE...

Mlada generacija regionalnih kantautora nikada nije bila bogatija i zrelija....

read more

AKCIJA AGROKOR Čeka se...

PONEDJELJAK rano ujutro istražitelji su pokucali na vrata Kulmerovih dvora,...

read more

Ante Todorić je došao...

ODVJETNIK Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar