fbpx

ZDENKO ZRILIĆ IZGUBIO NA SUDU Tužio Marka Pupića Bakrača za povredu ugleda i časti

Zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić je kao tužitelj u tužbi koju je predao u travnju 2015. godine zahtjevao odštetu od 11.000,00 kuna na ime pretrpljene štete od gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. Općinski sud u Zadru je dana 11. veljače 2016. u prvostupanjskoj presudi obio u cijelosti tužbeni zahtjev Zdenka Zrilića kao neosnovanim, a presuda je objavljena na službenim internet stranicama Ministarstva pravosuđa.

Poduzetnik Zdenko Zrilić je u svojoj tužbi naveo da je gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač kao gost u emisiji “Otvoreno” na HRT1 iznio neistine o njemu. Zrilić navodi da je Pupić-Bakrač u emisiji naveo kako je on “pumpao” dugovanja Rena Sinovčića vezano za predstečaj tvrtke VOX d.o.o. iz Zadra te da je Šegon bio “igrač” Zrilića u Ministarstvu financija.

Tužitej Zdenko Zrilić je na sudu teretio Marka Pupića Bakrača i za to da je kao gradski vijećnik na 13. sjednici gradskog vijeća Grada Zadra naveo da je potrebno preispitati svaku Zrilićevu investiciju, ističući da tužitelj ima privilegirani položaj u Gradu Zadru, te da se obogatio na privatizaciji zadarskih tvrtki. Zrilić u tužbi također navodi da ga je tom prilikom gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač nazvao i “okupatorom”. Zrilić je nadalje naveo da ga je Pupić-Bakrač usporedio sa “mjehurom od sapunice”, a da je na taj način insinuirao što bi se s njime trebalo dogoditi.

Sve navode tužitelja Zdenka Zrilića Općinski sud u Zadru odbacio kao neosnovanim. Općinski sud je u presudi zaključio da tuženik Marko Pupić Bakrač postupa kao osoba koja štiti interese gradskog vijeća te mu kao članu predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave to pravo i dužnost, u okviru takve djelatnosti pripada te ima pravo i dužnost štititi interese građana koje u Gradskom vijeću predstavlja.

ZDdanas