fbpx

Hrvatska pojačala kontrolu na granicama i aerodromima: “Od Pariza nam je stupanj sigurnosti na najvišem nivou”

Nakon jutrošnjih napada u Bruxellesu i Hrvatska je podigla razinu sigurnosti u svim segmentima rada. Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić za Index je rekla da Hrvatska još od pariških napada ima stupanj sigurnosti na najvišem nivou.

“Odmah nakon terorističkih napada na Pariz policija je podigla razinu sigurnosti na najviši stupanj, no nakon današnjih napada još smo dodatno pojačali kontrolu na graničnim prijelazima i aerodromima”, rekla je za Index Jelena Bikić.

Podsjetimo kako je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić dan nakon pariških napada naložio podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije.

“Razina sigurnosti se podiže tako da se pojačava: zaštita državne granice tj. granična kontrola, razina osiguranja svih štićenih objekata, razina osiguranja svih javnih okupljanja i objekata namijenjenih okupljanju većeg broja ljudi (kulturnih i sportskih događaja)”, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

Također je naređeno da se prikupljaju i razmjenjuju informacija koje se mogu dovesti u vezu s eventualnim terorističkim aktivnostima, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa.

Izvor: Index.hr/ZDanas