round image on layout top

I drugi terorist u bijegu? Nadzorne kamere snimile još jednog napadača na metro u Bruxellesu

24. ožujka 2016. by urednik divider image
epa05227643 Crime scene investigators work at the front of damaged departure hall at Brussels Airport, in Zaventem, Belgium, 23 March 2016. At least 31 people were killed with hundreds injured in terror attacks in Brussels, Belgium on 22 March. The jihadist terror militia referring to itself as Islamic State (IS) has claimed responsibility for the attacks.  EPA/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

Francuski Le Monde i belgijska televizija RTBF objavili su da je u napadu na metro u Bruxellesu sudjelovao još jedan napadač. Riječ je o muškarcu kojeg su snimile nadzorne kamere, a koji je, kako se na snimkama vidi, nosio veliku torbu. To bi bila druga osumnjičena osoba koju policija traži zajedno s osobom u bijeloj jakni i crnom šeširu koja se vidi na snimci nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem.

Do sada se u kontekstu napada na metro spominjao samo Khalid el- Bakraoui, ali, kako sada stvari stoje, čini se da je on imao barem jednog pomagača.

Belgijska policija nije davala puno detalja, samo su rekli kako tragaju za potencijalnim sudionikom napada na metro. Moguće je da je nepoznati muškarac također poginuo u napadu.

Osim mogućeg postojanja drugog napadača iz metroa, policija još uvijek traga za trećim muškarcem s aerodromskih nadzornih kamera koji nosi sunčane naočale, šešir i svijetlo odijelo. Za njega se vjeruje da je pobjegao s aerodroma nakon što njegova bomba nije eksplodirala.

Identificirana tri napadača, a čini se da ih je bilo pet

Vijesti o napadačima prilično su zbunjujuće i konfuzne. Od napadača su sigurno identificirana braća Bakroui. Jedan od njih raznio se na aerodromu, a drugi u metrou. Drugi bombaš samoubojica s aerodroma najvjerojatnije je Najim Laachraoui kojeg je policija tražila od ranije jer ga se povezivalo s napadom u Parizu. U medijima se nakon napada proširila vijest da je Laachraoui zapravo muškarac s sunčanim naočalama, kapom i svijetlim odijelom koji je pobjegao s mjesta napada, no pokazalo se da to nije točno.

Oporuka u kompjuteru

RTBF je također objavio kako je oporuci u kompjuteru jednog od napadača s aerodroma, Ibrahima el- Bakraouia, spomenuto ime muškarca koji se zove Mohammed Bakkali.

Bakkali je uhićen u studenom jer ga se povezalo s apartmanom nedaleko belgijskog grada Namura, kojeg su koristili napadači na Pariz. On je još uvijek u zatvoru. Tada je prilikom pretresa kuće njegove žene pronađen kratki video snimljen kamerom, a na snimci se vidi kuća jednog dužnosnika belgijske nuklearke. Kamera je bila postavljena u grmlje ispred kuće djelatnika nuklearke, a na snimci se vidi djelatnik koji dolazi kući, odnosno odlazi od kuće.

Izvor: Index.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ BAKRAČ...

zahtjev-naslovna

Povodom izbora Rena Sinovčića od strane ŠZZŽ, gradski vijećnik Marko...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Iza...

pupic-sinovcic

Povodom izbora Rena Sinovčića na izbornoj skupštini ŠZZŽ održane dana...

read more

AKCIJA MLADIH PITA...

23.11.2010. - S. C. - Banine 6

Poštovani predsjedniče Hrvatskog atletskog saveza, Gospodine Vestiću Vaše...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar