round image on layout top

ISTJEČE ROK ZA PRIJAVU ZA MJESTO PREDSJEDNIKA OPĆINSKOG SUDA Željko Rogić kandidat za gradonačelnika Zadra?!

31. ožujka 2016. by urednik divider image

U petak prvog travnja istječe rok za prijavu kandidata za mjesto predsjednika Općinskog suda u Zadru. Na natječaj koji je Državno sudbeno vijeće raspisalo još 2. ožujka prijave je, kako neslužbeno doznajemo, uputilo navodno desetak kandidata, no među njima još uvijek nije sadašnji predsjednik Željko Rogić.

Rogić je široj javnosti postao poznat po svom specifičnom stilu vođenja Općinskog suda koji ga je odveo u javni sukob sa čitavim nizom zadarski sudaca koje je otvoreno prozivao za nepotizam, spletkarenje, šurovanje s kriminalcima i politikanstvo. Istovremeno, zadarski Općinski sud pod Rogićevim vodstvom postigao je sjajne rezultate u zadnje četiri godine, ponajviše u drastičnom smanjenju broja nerješenih predmeta. Prema podacima Ministarstva pravosuđa Općinski sud u Zadru je tijekom njegova mandata postao najažurniji sud u Hrvatskoj, što je Rogiću priskrbilo neslužbenu titulu najboljeg predsjednika suda u Hrvatskoj.

– Točno je, još nisam podnio svoju kandidaturu za novi mandat. Ako i odlučim to napraviti, to će biti zbog ostvarenih rezultata u proteklom mandatu. Ponudo bih prijavu za novi mandat kako kasnije ne bih osjećao krivnju za eventualno pogoršanje rezultata rada suda. Ako me DSV ne izabere, neka odgovornost za eventualni negativni rezultat rada suda snosi netko drugi – kaže Rogić.

Upravo zbog sukoba sa sadašnjim i bivšim sucima općinskog i županijskog suda u Zadru, koji su protiv njega pokrenuli niz kaznenih tužbi za klevetu, a neki ga i prijavili DSV-u za narušavanje ugleda suda, poznavatelji situacije ocjenjuju da Rogićeve šanse da dobije novi mandat od DSV-a nisu prevelike. Zbog toga ga neki već vide u politici i to kao mogućeg kandidata iz redova opozicije za gradonačelnika Zadra.

– Nisam ni s HDZ-om ni s SDP-om razgovarao o takvoj mogućnosti. Nespojivo je biti u isto vrijeme i sudac i gradonačelnik. Ili mogu biti sudac ili gradonačelnik. A vi procjenite što me više zanima. – odgovara Rogić smijući se.

Na pitanje znači li to da će do petka ipak podnijeti svoju kandidaturu za novi mandat predjednika, Rogić je odgovorio: “Moguće je, moguće…”.

Zadarski.hr/ZDanasNARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr