fbpx

IZBOR ZA NOVOG DIREKTORA TURISTIČKE ZAJEDNICE Vijeće donosi odluku u petak!

Vijeće Turističke zajednice obavilo je u srijedu u hotelu Bastion razgovore sa šestoricom kandidata za novoga direktora ureda TZ Zadra. Svoj program rada, viziju turističkog razvoja Zadra, poznavanje engleskog jezika i baratanje suvremenim računalnim programima predstavili su Ante Rados, Tomislav Letinić, Branko Ganzulić, Vanja Čvrljak, Bernard Miočić i Ivica Plazonić, a Vijeće u sastavu Dražen Grgurović kao zamjenik gradonačelnika Božidara Kalmete (ujedno i predsjednika TZ grada Zadra), Toni Šimac (Falklensteiner), Hrvoje Anić (Pinija), Mario Božulić (Konzum), Mladenka Štura (Bastion i Kalelarga), Dubravko Milin Kvisko (ugostitelji), Miljenko Dunatov (nautički turizam), Tomislav Fain (agencije) i Renato Švorinić (kultura) odluku će donijeti u iduća dva dana. Priopćenje javnosti o novome direktoru bit će tek u ponedjeljak ujutro, rekao nam je nakon sastanka Dražen Grgurović.

– Razgovarali smo sa svim kandidatima što je bilo možda malo naporno za njih, a pogotovo za nas, ali mislim da je dobro što smo to na ovakav način obavili. Potrebno nam je sada još nekoliko dana kako bi oni koji su delegirani u Turističko vijeće mogli obaviti dodatne konzultacije u svojim interesnim skupinama turističkog sektora iz kojega dolaze. Nakon današnje prezentacije sigurno je svakom sve puno jasnije u pogledu odabira, od toga što je napisano na papiru, do načina prezentacije… Izlaganja su bila kvalitetna, svi su koristili nove tehhnologije i izlagali pomoću power pointa, svi govore – netko bolje netko malo lošije – engleski jezik i svi imaju manje više određenog iskustva u turizmu. Možda je ovo bio malo drugačiji pristup, ali mislim da je to bilo korektno za jednu tako važnu funkciju koja bi trebala biti pokretač Zadra prema nekom višem nivou turizma – istaknuo je Grgurović.

On je otklonio mogućnost da je bilo tko bio unaprijed favoriziran, odnosno da se već unaprijed znalo tko će biti odabran.

– Ja sam svoje mišljenje tek danas formirao. Mene nitko nije niti zvao, niti radio na mene pritisak jednom jedinom rječju. Ja sam u Vijeću zamjenik gradonačelnika koji je mogao meni reći što je god htio, ali vjerujte da mi ništa nije rekao niti pričao sa mnom o tome. Novoga direktora izabrat ćemo većinom glasova, znači budući direktor mora dobiti najmanje pet glasova članova Vijeća i to sigurno neće imati veze s politikom iz jednostavnog razloga što Vijeće uglavnom predstavlja struka, pa je članovima itekako stalo da ne izaberu nekoga tko bi mogao ugroziti interese njihove tvrtke i njihovu egzistenciju, odnosno da doista daju glas kandidatu koji je stručan i koji pruža jamstva da će svojom stručnošću, stavom i nastupom zadarski turizam zadržati na ovom dobrom nivou i unaprijediti ga još više – zaključio je Grgurović.

Ako bi se dogodilo da niti jedan kandidat ne bi dobio potrebnih pet glasova, postupak tajnog glasovanja bi se ponavljao tri puta, a ako niti tada ne bi bio izabran direktor išlo bi se na ponovno raspisivanje natječaja.
– Mislim da je stav vijeća da to nikome nije u interesu. Dolazi sezona i naša je želja da ovo okončamo i da se krene raditi. Očekivao sam da će možda biti i više kandidata u smislu da će možda neki shvatiti to mjesto kao neko uhljebljenje, ali na našu sreću to se nije dogodilo, jer je svima jasno da se radi o odgovornoj i zahtjevnoj funkciji. Šest kandidata je sasvim dovoljno za izbor najboljeg – dodao je Grgurović.

Zadarski.hr/ZDanas