fbpx

Lampioni napunili zadarsku socijalnu samoposlugu

Svi koji su poslali u nebo lampion kupili su za korisnike socijalne samoposluge otprilike litru ulja i po kilogram šećera, brašna i pašte. Pomozite da se samoposluga i dalje održi, jer je korisnika preko 530.

Police socijalne samoposluge u zadarskom samostanu svetoga Frane danas su popunjene prehrambenim namirnicama vrijednim 20 tisuća kuna. Toliko je novaca prikupljeno od prodaje lampiona za svjetlosnu akciju Zaželi ljubav.

„Akcija Udruge Propela poslala je toliko ljubavi, a danas se ta djelotvorna ljubav osjeti u Socijalnoj samoposluzi. Za 20 tisuća kuna kupili smo osnovnih prehrambenih namirnica koje će nam pomoći idućih četvrtaka, kada naši korisnici dolaze po pomoć” – navodi Mirjana Tadić.

Od Mirjane Tadić pomoćnice ravnatelja zadarskog Caritasa doznajemo kako je korisnika preko 530 :
“Međutim to je za 2 – 3 tjedna dovoljno pa ovim putem pozivamo sve koji mogu pomoći da se ova samoposluga održi.”

Neno Stojaković jedan od organizatora Zaželi ljubav – akcije koja uvijek ima humanitarni karakter, zamolio je novinare da prenesu ispriku građanima jer su mnogi od 4 tisuće 49 lampiona završili na Brodarici – “Ali to nije razlog da se umanji vrijednost ove akcije.”

A na današnjoj primopredaji donacije, sasvim spontano i neplanirano, volontirali su maturanti MIOC-a. Slučajno su se zatekli na terenskoj nastavi ispred crkve svetoga Frane i spremno pomogli da se kutije s namirnicama brzo poslopže na police socijalne samoposluge .

HRT/ZDanas