round image on layout top

Leo Bavdek osvojio je prvu mušku seniorsku medalju

1. ožujka 2016. by urednik divider image

Na 50m plivalištu na Poljudu okupili su se svi najbolji plivači i plivačice iz Hrvatske, a u konkurenciji preko 500 plivača iz 33 kluba Plivački klub Jadera je predstavljalo 12 plivača. Leo Bavdek osvojio je prvu mušku seniorsku medalju, te prvu juniorsku titulu viceprvaka Hrvatske.

U Splitu na 50m bazenima Poljud održano je Zimsko Prvenstvo Hrvatske u plivanju i PH za dobne skupine na kojem imaju pravo nastupa samo oni natjecatelji koji su u ostvarili kvalifikacijske norme koje je propisao HPS, javljaju iz PK Jadera:

Leo Bavdek (99) koji je ove sezone ulazna godina kategorije juniora ponovo je ispisao povijest našeg kluba i zadarskog plivanja te u Zadar donio prvu mušku seniorsku medalju sa Prvenstva Hrvatske. Do svoje prve apsolutne državne medalje Leo je doplivao u disciplini 200m leptir koju je u jutarnjim kvalifikacijama otplivao s vremenom 2:10.19, dok je u popodnevnom A finalu popravio svoje vrijeme i istu dionicu isplivao za 2:08.49 te je osvojio apsolutnu/seniorsku broncu, ml.seniorsku broncu i prvu zadarsku titulu juniorskog viceprvaka te juniorsko srebro, dok mu je za samo šest stotinki izmaklo apsolutro srebro. Leo je ujedno treću godinu za redom dobio poziv izbornika te će za Hrvatsku reprezentaciju nastupiti na Susretu reprezentacija koji će se održati u Kranju, 05.-06.03.2016.g.

Zapažene rezultate je ostvarila i ml juniorka Nikita Baraba (02) koja je doplivala do četvrtog mjesta u disciplini 100m leđno. Ovu dionicu je u jutarnjim kvalifikacjama isplivala za 1:10.79 dok je u popodnevnom B finalu popravila svoj rezultat i do cilja stigla s vremenom 1:10.64. Nikita je u C finalima plivala i discipline 200m leđno te 200m mješovito.

Uz Lea i Nikitu za finalne trke su se kvalificirali i Luka Perović u disciplinama 100m i 200m prsno C finla, te Josip Budak 200m leptir također C finale.

Foto: Č. FabulićMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr