round image on layout top

Na Dan županije aeromiting Pozdrav Suncu i natjecanje aviomodelara

31. ožujka 2016. by urednik divider image

Točno u podne, na Dan županije 16. travnja, bit će organiziran i aeromiting Pozdrav suncu, a na Poljani pape Ivana Pavla II. i natjecanje aviomodelara. Dan ranije bit će polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju te svečana sjednica Skupštine Zadarske županije

U sklopu Dana Zadarske županije od 5. travnja do 5. svibnja Zadarska županija organizira 80 događanja u koje namjerava uključiti što više građana te im predstaviti rad županijske samouprave, rekao je na početku jučerašnje tiskovne konferencije zadarski župan Stipe Zrilić.

Dan županije 16. travnja bit će obilježen dan ranije, polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru te svečanom sjednicom Skupštine Zadarske županije koja će početi u 11.00 u zadarskom Arsenalu, a na kojoj će se dodijeliti i ovogodišnja županijska priznanja. Zadarski župan je i ove godine najavio tradicionalnu biciklijadu “Od Branimira do Branimira” koja je najmasovnija biciklijada u državi, a u kojoj je prošle godine sudjelovalo oko tisuću sudionika.

– Pripremili smo i nekoliko izložbi među kojima su i dvije izložbe hrvatskih branitelja, ali i Četiri zadarska rukopisa Tomislava Čerine, Igora Rončevića, Antuna Borisa Švaljeka i Ivana Zelića. U Muzeju Grada Zadra bit će upriličena izložba Kalvarije i križni putevi u Slovačkoj. Tu su i tradicionalni Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu, 25 krunica za 25 godina Moto kluba 4. gardijske brigade. No, početak Dana županije obilježit će i dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, rekao je zadarski župan Stipe Zrilić.

Među ostalim događanjima zadarski župan i predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar istaknuli su ekološke akcije Plava – zelena čistka, pokaznu vježbu Požar na brodu koja će se dogoditi kod benzinske postaje na Branimirovoj obali. Točno u podne, 16. travnja bit će organiziran i aeromiting Pozdrav suncu, a na Poljani pape Ivana Pavla II. i natjecanje aviomodelara. Ove godine bit će predstavljen i rad Filmskog ureda u Zadru pod nazivom “Kako smo snimali u Zadarskoj županiji”. Dane Zadarske županije obilježit će i cijeli niz sportskih događanja, ali i predavanja o pravima potrošača, žrtvama mina, energetskoj učinkovitosti i tekstilnom dizajnu. Stoga je župan Stipe Zrilić istaknuo očekivanja da će sve ove događaje pratiti veliki broj građana Zadarske županije.

Zadarski list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr