fbpx

NA SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA DOŠLO SAMO 13 VIJEĆNIKA Odgođena sjednica o Višnjiku

U 12 sati u zadarskoj je gradskoj vijećnici započela tematska sjednica Gradskog vijeća posvećena redefiniranju budućnosti Višnjika.

Međutim, pri utvrđivanju kvoruma ispostavilo se da je na sjednicu došlo svega 13 vijećnika opozicije dok su izostali svi vijećnici HDZ-a i vladajuće koalicije, pa je predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega odgodio sjednicu za 13 sati.

Osim HDZ-ove koalicije, na sjednici se nisu pojavili ni nezavisni vijećnici Reno Sinovčić i Vedran Uranija.

Kolega je izjavio da ga nitko nije obavijestio da neće doći na sjednicu i izrazio nadu da će u 13 sati GV imati kvorum.

– Ne znam zašto ovo čine. Ovo ide samo njima na štetu. Ovo je ponašanje kao u dječjem vrtiću. Mi ćemo se sigurno pojaviti u 13 sati, ali za njih to ne mogu reći – kazala je predsjednica kluba SDP-ove koalicije u Gradskom vijeću Sabina Glasovac.

– Mi smo tražili sazivanje tematske sjednice i ne mislimo je zaobići. Istina, poslovnik omogućuje odgađanje tematske sjednice, ali ne i njeno otkazivanja. Na ovaj način HDZ sjednicu može odgađati u nedogled, ali to ide, ponavljam, samo njima na štetu, jer oni su cijelo vrijeme tvrdili da se sve vezano uz budućnost Višnjika radi transparentno i da nemaju što skrivati – dodala je Glasovac dok je Darko Vrdoljak (SDP) nedolazak vijećnika HDZ-ove koalicije nazvao “pucanjem u vlastitu nogu”.

Na nastavku sjednice pojavilo se 12 vijećnika, pa je Kolega predložio da se nastavak sjednice održi sljedećeg utorka.

SD/ZDanas