round image on layout top

NAPAD NA MARKOVIĆA DOBIO EPILOG NA SUDU Prvookrivljeni Mitrović četvrti mjesec u pritvoru

9. ožujka 2016. by urednik divider image

Na Općinskom sudu u Zadru održano je prvo ročište, a prema optužnici za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju za koje se terete Ivan Mitrović i Paul Bujadinović. Prema navodima optužnice dvojica okrivljenika su 29. studenog prošle godine, u ranim jutarnjim satima, brutalno premlatili Dejana Markovića suvlasnika poznatih zadarskih noćnih klubova Maraschina i Podrooma tako da su ga udarali šakama, a prilikom čega je oštećenik zadobio lakše tjelesne ozljede. Napad se dogodio na ulazu u zgradu u Šibenskoj ulici 2A na Bilom brigu gdje oštećenik stanuje i to u ranim jutarnjim satima.

Mitroviću i Bujadinoviću je nakon ispitivanja kod istražnog suca određen i jednomjesečni zatvor, koji je u međuvremenu produžen samo prvookrivljenome.

Oštećeni Marković je zbog zadobivenih ozljeda bio hospitaliziran na Odjelu neurologije OB Zadar. Oba okrivljenika su prije samog incidenta sudjelovala u masovnoj tučnjavi koja se dogodila u noćnom klubu oštećenog Markovića, te je Bujadinović zadobio ozljedu oka zbog koje je operiran, dok je Mitrović imao napuknuće rebara. U OB Zadar nakon tri dana se javio Bujadinović, dok je Mitrović to učinio isti dan, te je slijedom toga policija prikupila dovoljno dokaza o tome što se zapravo dogodilo u Šibenskoj ulici.

Kako se prvookrivljenik od početka istrage nalazi u istražnom zatvoru njegov je branitelj zatražio da se dokazni postupak nastavi što prije, a to je sutkinja Jasna Ančić prihvatila. Zastupnik optužbe iz Općinskog državnog odvjetništva je zatražio da se na sljedećem ročištu ispitaju svjedoci koji imaju saznanja o ovom događaju. U nastavku javne rasprave bit će ispitani Ivica Arbanas, Ana Brčić, Ljuba Matić i Šime Strika.

Prvookrivljeni Mitrović je kazao kako neke od svjedoka koji su predloženi ne poznaje, te da ne zna što bi oni mogli reći o okolnostima ovog događaja. Trenutno se na Županijskom sudu rješava i žalba prvookrivljenika, a radi rješenja o produživanju pritvora. Nastavak glavne rasprave sutkinja je zakazala za 24. ožujka.

Zadarski list/ZDanasGLOBAL LAUNDROMAT Cure...

Milijarde dolara iznesene su iz Rusije u operaciji nazvanoj “Globalna...

read more

PK JADERA Zavšio je...

20.03.2017. zavšio je još jedan tečaj obuke neplivača na bazenu Višnjik....

read more

PUPIĆ BAKRAČ ODGOVARA...

Mogu razumjeti da se Jakov Surać nalazi u stresnoj situaciji te da reagira na...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar