round image on layout top

NAPAD NA MARKOVIĆA DOBIO EPILOG NA SUDU Prvookrivljeni Mitrović četvrti mjesec u pritvoru

9. ožujka 2016. by urednik divider image

Na Općinskom sudu u Zadru održano je prvo ročište, a prema optužnici za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju za koje se terete Ivan Mitrović i Paul Bujadinović. Prema navodima optužnice dvojica okrivljenika su 29. studenog prošle godine, u ranim jutarnjim satima, brutalno premlatili Dejana Markovića suvlasnika poznatih zadarskih noćnih klubova Maraschina i Podrooma tako da su ga udarali šakama, a prilikom čega je oštećenik zadobio lakše tjelesne ozljede. Napad se dogodio na ulazu u zgradu u Šibenskoj ulici 2A na Bilom brigu gdje oštećenik stanuje i to u ranim jutarnjim satima.

Mitroviću i Bujadinoviću je nakon ispitivanja kod istražnog suca određen i jednomjesečni zatvor, koji je u međuvremenu produžen samo prvookrivljenome.

Oštećeni Marković je zbog zadobivenih ozljeda bio hospitaliziran na Odjelu neurologije OB Zadar. Oba okrivljenika su prije samog incidenta sudjelovala u masovnoj tučnjavi koja se dogodila u noćnom klubu oštećenog Markovića, te je Bujadinović zadobio ozljedu oka zbog koje je operiran, dok je Mitrović imao napuknuće rebara. U OB Zadar nakon tri dana se javio Bujadinović, dok je Mitrović to učinio isti dan, te je slijedom toga policija prikupila dovoljno dokaza o tome što se zapravo dogodilo u Šibenskoj ulici.

Kako se prvookrivljenik od početka istrage nalazi u istražnom zatvoru njegov je branitelj zatražio da se dokazni postupak nastavi što prije, a to je sutkinja Jasna Ančić prihvatila. Zastupnik optužbe iz Općinskog državnog odvjetništva je zatražio da se na sljedećem ročištu ispitaju svjedoci koji imaju saznanja o ovom događaju. U nastavku javne rasprave bit će ispitani Ivica Arbanas, Ana Brčić, Ljuba Matić i Šime Strika.

Prvookrivljeni Mitrović je kazao kako neke od svjedoka koji su predloženi ne poznaje, te da ne zna što bi oni mogli reći o okolnostima ovog događaja. Trenutno se na Županijskom sudu rješava i žalba prvookrivljenika, a radi rješenja o produživanju pritvora. Nastavak glavne rasprave sutkinja je zakazala za 24. ožujka.

Zadarski list/ZDanasNARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr