fbpx

NAUTA LAMJANA IZLAZI IZ STEČAJA?! U Nauta Lamjani se radi punom parom

Za sredinu travnja najavljeno je izglasavanje stečajnog plana za remontno brodogradilište Nautu Lamjanu. Iako su u stečaju iz kojega će, prema svemu sudeći uskoro izići, u Nauti imaju toliko posla da ne mogu sve obaviti i odbijaju nove narudžbe, a razmišljaju i o zapošljavanju novih ljudi, javlja HRT Zadar.

Prije dvije godine Nauta Lamjana je više sličila na bojno polje nego na škver. Radnici koji nisu dopuštali ulazak novog stečajnog upravitelja iz Rijeke umjesto Ivana Rude, sukobili su se s policijom.

Lamjana danas izgleda drukčije i, vjerovali ili ne, ima posla koliko god želi kaže nam Tino Vidov, radnik u Nauti.

Od Nove godine smo digli 50 brodova, mahom vidite kakvi su to brodovi, većinom putnički i ribarski, a evo napokon mi je drago što smo kad je vaša emisija More bila poručili našim klijentima da možemo i drvene brodove popravljati. – kazao je Tino Vidov, radnik u Nauta Lamjani.

I tako je naša kolegica Ana Dobrović napravila prilog nakon kojega su počeli dolaziti i drveni brodovi. Inače, radnici su i ove godine dobili 1500 kuna uskrsnice, posao se stabilizirao i nakon dvije godine stečaja Lamjana napokon djeluje kao ozbiljno remontno brodogradilište.

Stečajni upravitelj Nauta Lamjane Alein Kahn.

Izvršili smo postupak financijskog restrukturiranja društva i stvorili uvjete za usvajanje stečajnog plana, što znači okončanje stečajnog postupka i povratak normalnom poslovanju. Danas u Nauta Lamjani radi 25 radnika i još 20 kooperanata. Do kraja godine postoji intencija zaposliti još desetak mladih pripravnika brodarskih zanimanja.

Tijekom stečaja pedesetak radnika izgubilo je posao, a sredinom travnja počinje ročište za izglasavanje stečajnog plana, što znači da bi Nauta već sredinom svibnja mogla iz izaći stečaja, ako ne bude žalbi.