round image on layout top

Otočanima se smanjuju glavne subvencije koje život znače, voda, prijevoz i gospodarstvo

15. ožujka 2016. by urednik divider image

Smanjenjem glavnih subvencija koje otočanima život znače – voda, prijevoz i gospodarstvo – utjecat će se na lošiji standard života na otoku – poručuje priopćenjem udruga Otočni sabor. Takav Prijedlog je u suprotnosti s nedavno usvojenom Rezolucijom Europskog paramenta o otocima, napominju u udruzi.

Trebamo li očekivati smanjenje broja trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija? Trebamo li očekivati i nestašicu vode, tj. probleme oko vodoopskrbe otoka koji se snabdijevaju vodonoscima i auto cisternama? Sve su to pitanja na koja mora odgovoriti Sabor Republike Hrvatske u raspravi i prije glasanja za predloženi proračun Republike Hrvatske za 2016. godinu – navodi se u priopćenju. Predsjednik udruge Denis Barić :

Subvencije su smanjene u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje su subvencije za prjevoz vode smanjene za 2 milijuna kuna, što znači da je u ovoj godini i preneseno za 2017. I 2018. planirano samo 10 milijuna kuna. Druga bitna stvar za otočane su subvencije za redovite putničke i brzobrodske linije pri Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture gdje je za 2016. Predviđeno 270 milijuna kuna, za razliku od prijašnjih 309 milijuna, kazao nam je Barić.

Za izradu projektne dokumentacije za razvoj otoka primjerice sredstva su smanjena za 40 posto, a srezani su i poticaji za otočno godpodarstvo i razvoj otoka, naglašava u priopćenju Otočni sabor.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr