fbpx

PREKINUTA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Oporba napustila vijećnicu uz poruku kako je ovakvo ponašanje -nedopustivo!

Sjednica Županijske skupšine Zadarske županije, na kojoj se u petak trebalo raspravljati o poslovanju kulturnih ustanova, prekinuta je odmah nakon druge točke i to odlaskom oporbenih vijećnika. Nezadovoljni radom vladajuće većine koja bez njih nije imala kvoruma, jer se na sjednici nisu pojavili HDZ-ovi kolacijski partneri, županijski vijećnici HSP Ante Starčević, oporba je napustila vijećnicu uz poruku kako je ovakvo ponašanje -nedopustivo!

– Gdje su vam kolacijski partneri? Zar oni na sjednice dolaze samo kad se donose za njih vaćne odluke? Više puta dovedeni smo u izrazito ružnu situaciju jer vladajući imaju dovoljan broj vijećnika da bi im opozicija trebala držati kvorum. Mi nećemo opstruirati važne stvari, zato ćemo odraditi točku dnevnog reda o dodjeli godišnjih priznanja naših zaslužnim građanima, ali nakon toga raspustite ovu sjednicu. I drugi put sakupite većinu- poručila je u ime vijećnika Renata Sabljar Dračevac, županijska vijećnica SDP-a i potpredsjednica Županijske skupštine.

Sjednici je prethodio aktualni sat gdje se, na inicijativu Marijane Botić iz Akcije mladih, najviše raspravljalo o županijskom Centru za gospodarenje otpadom čije je uvrštenje, ali bez uspjeha, tražila u dneveni red sjednice.

– Ako u ovom trenutku hitno ne počnemo odvajati otpad u domaćinstvima i smanjivati njegovu količinu, naši će građani uskoro plaćati astronomske račune u kojima će im biti zakamuflirani ne samo penali iz Europske unije zato što se ne pridržavamo zakona, već i troškovi “monumenentalnog” cenra za za gospodarenje otpadom. Da ne spominjem problem s komunalnim poduzećima koja bi taj silni otpad, koji mi suprotno zakonu povećavamo umjesto da smanjujemo, morala prevoziti, čime se još nitko nije pozabavio. Jeste li vi spremni preuzeti odgovornost za te astronomske račune građana- pitala je Botić župana Zrilića. Na to je dobila odgovor kako je, što se centra tiče, sve odrađeno po proceduri i zakonu a da sve ostalo spada u demagogiju.

Slobodna Dalmacija/ZDanas