round image on layout top

Prva integralna izvedba Bachove Muke po Ivanu u Zadru uoči Velikog tjedna

11. ožujka 2016. by urednik divider image

Koncertni ured Zadar od ove, 2016. godine u svoj će program uvrstiti korizmeni i adventski koncert klasične glazbe.

Tako je za utorak, 15. ožujka, uoči Velikog tjedna, predviđeno događanje koje svojim sadržajem i karakterom odgovara ovom, korizmenom dijelu godine.
U crkvi sv. Frane s početkom u 20 sati, članovi ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla izvest će MUKU PO IVANU Johanna Sebastiana Bacha.

Radi se o djelu iznimno isprepletenih dramaturških i teoloških slojeva, praizvedenom u crkvi sv. Nikole u Leipzigu. Rijetka je prilika prisustvovati integralnoj izvedbi ovog Bachovog remek – djela. U Zadru se ono u cijelost upravo za ovu priliku, izvodi po prvi put. U intenzivnoj atmosferi bliskog i komornog muziciranja, jedanaestoro instrumentalista uvijek izvrsnog Hrvatskog baroknog ansambla i trinaestoro pjevača svestranog i iznimno aktivnog ansambla Antiphonus, izvest će zborske dijelove, arije i neke od solističkih dijelova. Dionicu Isusa pjevat će Krešimir Stražanac, jedan od najatraktivnijih hrvatskih baritona sa stalnom adresom u Zürichu gdje pjeva kao stalni solist Opere. Ulogu Evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, očima učenika kojeg je Isus najviše ljubio, izvest će ugledni njemački tenor Robert Bartneck. Cijeli projekt umjetnički predvodi Zadranima dobro poznat dirigent, Tomislav Fačini.

Ulaz na koncert je slobodan!

ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr