round image on layout top

Prva integralna izvedba Bachove Muke po Ivanu u Zadru uoči Velikog tjedna

11. ožujka 2016. by urednik divider image
MUKA PO IVANU PLAKAT

Koncertni ured Zadar od ove, 2016. godine u svoj će program uvrstiti korizmeni i adventski koncert klasične glazbe.

Tako je za utorak, 15. ožujka, uoči Velikog tjedna, predviđeno događanje koje svojim sadržajem i karakterom odgovara ovom, korizmenom dijelu godine.
U crkvi sv. Frane s početkom u 20 sati, članovi ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla izvest će MUKU PO IVANU Johanna Sebastiana Bacha.

Radi se o djelu iznimno isprepletenih dramaturških i teoloških slojeva, praizvedenom u crkvi sv. Nikole u Leipzigu. Rijetka je prilika prisustvovati integralnoj izvedbi ovog Bachovog remek – djela. U Zadru se ono u cijelost upravo za ovu priliku, izvodi po prvi put. U intenzivnoj atmosferi bliskog i komornog muziciranja, jedanaestoro instrumentalista uvijek izvrsnog Hrvatskog baroknog ansambla i trinaestoro pjevača svestranog i iznimno aktivnog ansambla Antiphonus, izvest će zborske dijelove, arije i neke od solističkih dijelova. Dionicu Isusa pjevat će Krešimir Stražanac, jedan od najatraktivnijih hrvatskih baritona sa stalnom adresom u Zürichu gdje pjeva kao stalni solist Opere. Ulogu Evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, očima učenika kojeg je Isus najviše ljubio, izvest će ugledni njemački tenor Robert Bartneck. Cijeli projekt umjetnički predvodi Zadranima dobro poznat dirigent, Tomislav Fačini.

Ulaz na koncert je slobodan!

ZDanasMARKO PUPIĆ BAKRAČ...

zahtjev-naslovna

Povodom izbora Rena Sinovčića od strane ŠZZŽ, gradski vijećnik Marko...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Iza...

pupic-sinovcic

Povodom izbora Rena Sinovčića na izbornoj skupštini ŠZZŽ održane dana...

read more

AKCIJA MLADIH PITA...

23.11.2010. - S. C. - Banine 6

Poštovani predsjedniče Hrvatskog atletskog saveza, Gospodine Vestiću Vaše...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar