fbpx

RASPRAVA O VIŠNJIKU NA GRADSKOM VIJEĆU Opozicija napustila vijećnicu prije početka rasprave o izmjeni prostornog plana za Višnjik

14:40 Opozicijski vijećnici i vijećnici s nezavisnih lista napustili su Gradsku vijećnicu prije početka rasprave o izmjeni prostornog plana za Sportsko-rekreacijsku zonu Višnjik. Predstavnica kluba SDP-a Sabina Glasovac rekla je da ne žele sudjelovati u donošenju odluka o izmjenama plana prije nego što se održi tematska sjednica o Višnjiku u idući ponedjeljak optuživši vladajuće i gradonačelnika da ovakvim načinom rada pogode privatnim interesima i interesima krupnog kapitala.Vratit će se na sjednicu, dodala je, nakon što završe točke Dnevnog reda posvećene Višnjiku.

U vijećnicu su ostali samo članovi HDZ-a i koalicijskih partnera, a glavnu riječ o izmjenama plana vodi gradonačelnik Kalmeta. “Idite, dobro da ste otišli. U ovom smo gradu sve napravili bez vas, pa možemo i dalje raditi bez vas” poručio je gradonačelnik opozicijskim vijećnicima.

12.51 AKTUALNI SAT JE ZAVRŠEN

12.50 Ana Ivičić (HSP AS): traži prilagodu pravilnika o korištenju javnih površina na gradskim otocima te javni popis poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra te tko ih koristi.

Kalmeta: prihvaća oba prijedloga uz napomenu da Grad Zadar ima evidenciju sve svoje imovine.

12.45 Aleksandar Švenjak (HDZ). što je s besplatnim crpljenjem crnih jama i inicijativom za uređenje zapadnog dijela Kalelarge o kojima se pisalo u medijima. Kalmeta potvrdio tri besplatna crpljenja crnih jama na Bokanjcu. Na prijedlog skupine akademskih likovnih umjetnika priprema se prezentacija uređenja šetnice od Sv. Stošije do Gospe od zdravlja.

12.42 Elvira Sterle (HDZ): Mještani Kožina imaju problem nezaštićene lučice, prihvaćen prijedlog za preseljenje vezova za brodice u drugi dio uvale.

12.40 Rade Šimičević (HDZ): Pokapanje na groblju u kapse s dvostrukim dnom oduzima previše prostora i stvara problem s novim ukopnim mjestima. Kako to riješiti.

Kalmeta: takav je zakon i mi ga moramo poštovati. Radimo na novim groblju i tamo će taj problem biti riješen.

12.30 Koji pravnim instrumentima ste oduzeli stadiona Omladinca oduzeli Arbanasima, Đil atletičarima, novi Kampus atletičarima, uništili biciklistički poligon kod Veslačkog, i da se o projektu Višnjika očituje Radovan Dunatov, sportska zajednica Zadra i Županije. Traži pisane odgovore do tematske sjednice o ŠRC Višnjik.

Kalmeta: arbanaško igralište je bilo u vlasništvu Crkve koja ga je odlučila prodati Konzumu. Projekt Kampusa je ispred svega i svi moramo podupirati razvoj Sveučilišta. Složio se s Rubešom da svi sportski djelatnici i klubovi rasprave o prijedlogu plana za Višnjik. Ništa na silu neće biti rađeno, ako nećete stadion, neće ga biti. Kad dobijemo prvi nacrt prijedloga onda ćemo o tome raspravljati, ali ništa se neće dogoditi protiv interesa građana i rekreativaca, i uvijek će ostati javno.

Rubeša: zašto se od Grada Zadra oduzima “kontrola” nad rekreativnim dijelom Višnjika. Zašto se oni ne bi zadržali u vlasništvu Grada? Imali ste pismo o tome pravih rekreativaca objavljeno u javnosti, a ne onih iz gradske uprave koji su odgovorili Marku Pupiću Bakraču! Nismo protiv Kampusa, nego predloženog rješenja u kojem preteže beton, a ne zelene površine.

Kalmeta: Sveučilište je naručilo izradu Kampusa, a ne Grad Zadar. Mi s tim nemamo ništa. Ja ne znam više od profesora što njima treba. I ja sam razgovarao s 20-ak rekreativaca i predstavnika klubova. Sve što oni žele i mi to želimo napraviti, neće nitko ništa napraviti što nije u interesu sportaša, sporta i grada. A što želimo napraviti, vi ćete odlučiti, nemojmo prejudicirati stvari.

12.10 Pupić Bakrač (Akcija mladih) čudi me me reakcija gradonačelnika zbog Vodovoda kad se Petar Špika hvali da je 30 ljudi zaposlio u Čistoći, zaposlio je i svog bodygarda Turića da tamo mjeri gorivo.

Zašto nemamo izvješća o poslovanju KK Zadar i zašto točka o tome nije uvrštena u Dnevni red, kako je odlučilo Gradsko vijeće. Je li se odustalo od projekta Vrata Zadra jer je od dodijele posla prošlo devet mjeseci, a nije se ni počelo s njegovom izradom. Je li se od njega odustalo zbog mentorstva nad izradom i preklapanja između Bašića i Željka Predovana, pitao je Pupić Bakrač.

Kolega je odgovorio da će rasprava o KK Zadar biti na idućoj sjednici GV-a, da je zahtjev preksano poslan.

Kalmeta: Plan Vrata Zadra je u izradi, arhitekt Bašić kao pobjednik natječaja bdije nad njim, besplatno, i taj plan će biti gotov.

Pupić-Bakrač: gdje su novci iz KK Zadra, ako je Grad prošle godine dao 8 milijuna, a sponzori 11,5 milijuna, a planirano je četiri odnosno šet milijuna? Zašto nas se ne izvještava o tome, a direktor kluba ne govori istinu?

Što se tiče plana Vrata Zadra, u medijima je pisalo, honorar mentora Bašića je 300.000 kuna i veći od cijene izrade izrađivača plana tvrtke Blockprojekt, pitao je Pupić Bakrač.

-Što se tiče Čistoće, čista je laž i insunacija to o zapošljavanju Petra Špike, to su vaše zločeste primjedbe, uzvratio je Kalmeta.

Darko Kasap odgovara da Nikola Bašić radi na izradi plana za Ravnice kojeg vodi tvrtka Block projekt za 250 tisuća kuna.

11.40 Glasovac (SDP): Vodovod ima 285 zaposlenih, 25-30 posto više nego što je potrebno, znate li gradonačelniče da Vodovod plaća kazne zbog nezakonitog zapošljavanja, kroz penale se kasapi proračun, a građani sve to plaćaju kroz cijenu vode. Čestitala je učeniku Danijelu Paleki iz gimnazije Franje Petrića što je na matematičkoj olimpijadi osvojio srebrenu medalju.

Kalmeta odgovara: Ne znam što ste se uhvatili Vodovoda, jedini pravi problem je krađa vode, drugih problema nema, a pridružujem se čestitkama.

Glasovac replicira: optužuje da Vodovod gubi 80 posto vode i zapošljava po političkom ključu uoči izbora.

Kalmeta u dogovoru optužio SDP da napada Vodovod od kada je direktor Matek odbio oprostiti dugove za poslovni prostor u vlasništvu SDP-a. Glasovac odgovara da je to obično podmetanje da bi se izbjegao odgovor o kaznama za nezakonito zapošljavanje u Vodovodu.

Kalmeta: Samo ste vi pošteni, a nitko drugi nije! Hoćete li da vam nabrojim koliko ste djece zaposlili za vrijeme vaše partije, koliko je članova mladeži SDP-a zaposleno. Što ste vi!?, kazao je iznervirani Kalmeta.

Predsjednik Vijeća Živko Kolega odredio je stanku od 15 minuta.

11.37 Knez (HSLS) što se može napraviti na čvorištu Plovanije za veću sigurnost u prometu. Drugo pitanje, kada će biti uređen obalni pojas u Diklu. Traži pisane odgovore.

11.30 Erol Gaši (SDP) čestitao Fanteli i Mareniću na osvajanju titule svjetskih prvaka. Što je napravljeno u pripremi sezone 2016.? Drugo pitanje, što je s neosvijetljenim javnim površinama na Poluotoku, u ulici Mihovila Pavlinovića je 150 metara u mraku.

Kalmeta odgovara: predlažem da se priprema za turističku sezonu uvrsti na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća u ruku mjesec dana, na kojoj će biti prezentirana i strategija razvoja turizma. Rasvjeta na Poluotoku će biti riješena do 1. travnja.

11.20 Mikin (SDP) kada će vodovod Benkovac platiti dugove prema Vodovodu Zadar i zašto su stanove POS-a dobili neki koji već imaju nekretnine, a oni koji žive u straćarama nisu. Dobili su oni koji žive u stanovima roditeljskih kuća. Treba ići na lice mjesta i provjeriti prebivališta kako se takve stvari ne bi više događale.

Kalmeta kaže da je u tijeku sudski postupak oko naplate dugova Vodovoda. Što se tiče stanova POS-a, komisija je rađena u skladu s odlukom GV-a, uvijek nažalost postoji mogućnost zlouporabe. Kalmeta upozorava da je APN donio pravilnik da se stanovi 10 godina ne smiju prodavati niti iznajmljivati. Ali birokraciju nije briga što novinari pišu, ali mene i vas jest. Postoje institucije u ovom gradu koje ništa ne rad, niti ih je briga što novinari pišu, jer ne izlaze na izbore.

11.17 Irena Dragić (SDP) pita zašto na punkotivima u gradu za vrijeme turističke sezone nema mogućnosti ponude izleta za nacionalne parkove Plitvička jezera, Paklenicu, Velebit, Krku već se nude samo izleti na Kornate. Tako se oštećuju turistički djelatnici i gosti.

Kalmeta odgovara da nema razloga da tako ne bude, neka špošalju zahtjeve i mi ćemo im to omogučiti.

11.13 Vedran Uranija (NL RS) apelira na gradonačelnika da se finaliziraju kolektivni ugovori za radnike Liburnije kako bi se mogao početi primjenjivati u praksi.

11.10 Kalmeta podržao incijativu za pomoć azilu za pse na Žmirićima, ali je problem što im je veterinarska inspekcija zabranila rad, što ih blokira. Vijećnik Vlahović ipak traži da se “izvrši nasilje” u cilju javnog dobra i taj problem riješi prije turističke sezone.

10.58 Gradonačelnik prihvatio incijativu da se ispred OŠ Petra Preradovića postavi bista hrvatskog pjesnika koju su izradili profesori umjetničke škole.

10.53 Novoselović (SDP) pita kada će biti sanirane popucale kamene ploče na novouređenim trgovima Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića, hoće li za to odgovarati izvođač radova.

Novoselović ističe da Vodovod bilježi 74 posto gubitaka vode, najviše u povijesti, a direktor Vodovoda kaže da su stvari gubici 20-30 posto, a ostalo su krađe, odnosno kaznena djela. Je li u zadnje dvije godine i koliko Vodovod policiji prijavio kaznenih dijela krađe viode. traži pisane odgovore.

Kalmeta odgovara da je Novoselović u pravu, da su ploče popucale jer je to koridor za obnovu Kneževe palače i to će biti sanirano nakon završetka radova na Kneževoj palači. Što se tiče krađe vode, Vodovod je angažirao istražitelje da se to istraže, ali točne podatke o krađama nema, tražit će od direktora Vodovoda.

Novoeslović apelira da se zabrani kamionska dostava preko Trga jer su tamo i staklene ploče i da se koristi alternativni način dostave materijala. Smatra da nije potreban angažman privatnih detektiva jer je krađa djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Kalmeta pojašnjava da je koridor do Kneževe palače kroz Medulićevu ulicu, a ne preko Trga.

10.50 Vuković (HSU) traži da se spriječe građani koji samonicijativno betoniraju pristupe novo otvorenim prometnicama od svojih kuća. Traži da se uklone limene garaže. Incijative su prihvaćene.

10.41 Vrdoljak (SPD) pita zašto se Grad Zadar nije dostojno odužio jednom od zapovjednika obrane Zadra pokojnom generalu Ivi Jeliću, koji je bio britka jezika i zamjerao se zbog toga moćnicima.

Dogradonačelnik Vrančić smatra da je ta tema nezgodno u javnosti eleaborirana povodom njegove smrti. Nikakvih političkih začkoljica između Grada Zadra i generala Jelića nije bilo, uvijek je bio pozivan na proslavu oslobođenja i bio je na proslavi 2012. godine, a kasnije je uredno pozivan, ali se zbog bolesti ispričao. Nagrade Grada Zadra nije dobio jer nije bilo takvih prijedloga, ali mislim da je sada vrijeme da se jedna ulica ili trg nazove imenom pokojnog generala.

10.36 Omerka Šarić (SDP) predlaže da Grad Zadar otvori svoju blagajnu na kojoj građani mogu plaćati sve obveze prema gradu i gradskim tvrtkama kako bi izbjegli plaćanje provizija raznim bankama. Na taj način bi građanima u džepovima ostalo više od milijun kuna. Racionalizacijom radnih mjesta i prostiora ta bi se blagajna mogla otvoriti bez novih troškova, smatra Šarić.

Kalmeta odgovara: ovo je dobra incijativa, svakako ćemo je razmotriti, a građani već sada u FINI i OTP banci mogu plačati račune bez provizije. Ali incijativu prihvaćamo, kazao je Kalmeta.

10.27 Reno Sinovčić pita gradonačelnika kada će Grad Zadar krenuti u spašavanje NK Zadra na način da zainteresiranom novom vlasniku prepusti svoje dionice za jednu kunu. I on bi svoje dionice prepustio novom vlasniku, ako bi taj odmah uplatio u klub 10 milijuna kuna. Za strateškog partnera treba 40 milijuna kuna, 7-8 milijuna za pokriti tekuće dugove, 10 milijuna za natjecanje i 20 milijuna za novu tribinu, kazao je Sinovčić.

Kalmeta odgovara da Gradsko vijeće ne može ništa napraviti dok ne dobije završni dokument iz Ministarstva financija, odnosno ugovor o preuzimanju potraživanja. Pisao sam požurnice bivšem ministru dva puta, kazao je Kalmeta, ali odgovor nisam dobio. Do tada ne možemo razgovarati o budućnosti kluba. Ako bi se našao investitor kao u Rijeci, Puli ili osijeku, ja bih bio za to, ali putem javnog natječaja, kazao je Kalmeta.

Sinovčić podsjeća da je klub kao bolesnik na izdisaju, a ne žele ga primiti u bolnicu jer nema “završnu karticu”, a Grad Zadar je upisan u knjigu dionica sa 40 posto. Ako ima volje gradonačelniće, to se sutra ujutro može riješiti. Ima zainteresiranih ljudi za klub, jedini profitabilni klub u Hrvatskoj danas i sutra je samo Dinamo.

10.22 Počinje Aktualni sat

10.17 Glasuje se o “spornim” točkama Dnevnog reda. Prihvaćen je većinom glasova, prijedlozi opozicije su odbačeni.

10.03 Nastavlja se sjednica: Sabina Glasovac čeka gradonačelnika Kalmetu da dođe na posao jer ovdje prima plaću, ali ga još uvijek nema. Dobacuju joj HDZ-ovci iz klupe. Kalmetu naziva spin doktorom koji je školu učio od Sanadera. Poziva se na zakon koji dozvoljava da saborski zastupnici budu i gradski vijećnici.

Glasovac čita iz postojećeg plana za Višnjik koji su sve sadržaji tamo predviđeni od 2001. godine. Kaže da danas trebaju donijeti odluke o izmjeni tog plana, platiti dva-tri milijuna kuna, na temelju Karlovićevog instikta i gradonačelnikove vizije, bez studije opravdanosti, isplativosti, ići u izmjene i dopune. Nije to Karlovićeva vizija, nego nekog drugog, o čemu neću ništa reći. “Javnu raspravu ste htjeli provesti u osam dana, to je fingirana javna rasprava. Danas želite nasilno, preko koljena, donositi zaključke, a u ponedjeljak ćemo imati tematsku sjednicu” kazala je Glasovac. Predlaže povjerenstvo koje će razmotriti treba li ići u izmjene plana u kojem bi bili predstavnici sportskih klubova i gradskog vijeća. Na ovaj način se odbija konsenzus.

Tko vas je onemogućavao da izgradite sve što ste predvidjeli u planu iz 2001. nemojte podmetati, ovdje su izgovorene brojne laži da bio se nasilno progurao plan, kazala je Glasovac i pozvala na konsenzus i raspravu na tematskoj sjednici u ponedjeljak, a ne napamet i preko koljena, nego otvoreno i transparentno. Gradonačelnik kaže da je ovo zlatni prostor, samo da nekome ne bude zlatna koka iz kojeg će se izleći mućka jaja, samo zato što netko tamo ima viziju, a netko šansu za proviziju. Razumijem nervozu gradonačelnika, budite gradonačelnik svih građana a ne reprezentant kapitala i pojedinačnih interesa, rekla je Glasovac.

Kalmeta je dobacio insinuacije Glasovac. Kaže da vodi interesa o svim građanima i da je procedura transparentna. Nećemo vam dozvoliti opstrukciju, mi ćemo raditi, vi govoriti, a karavane prolaze, kazao je Kalmeta.

Vijećnik Vlahović je protestirao zbog Kalmetine poslovice u kojoj se aludira da su opozicijski vijećnici psi. Ja ovdje nisam pas. Molim vas da nas zaštite od ovakvih uvreda gradonačelnika, rekao je Vlahović Kolegi.

9.43 Klubovi vijećnika stranaka opozicije zatražili su stanku od 15 minuta da se dogovore oko glasovanja za predloženi Dnevni red.

9.38 Ako na Višnjiku ne treba nogometni stadion, neće ga biti, kazao je Kalmeta, ali taj prostor treba hitnu revitalizaciju i to trebamo napraviti. I ja tamo šetam s djecom i znam kako se taj prostor koristi, tamo je loše stanje, ne može biti gori, u dvorani za boks nema grijanje i svi oni žele da se tamo dogodi nešto pozitivno ne protivno interesu građana. ja vas molim da ove današnje točke donesemo i idući ponedjeljak, na tematskoj sjednici, možemo raprvljati o tome što tamo želimo da bude.

Što se tiče Kneževe palače, nastavio je Kalmeta, nama su rokovi tu “knap”, rokovi javne nabave se moraju poštovati, moramo što prije uvesti novog izvođača da taj posao možemo završiti do kraja rujna. Ako netko misli da tu ima nekih nezakonitosti, neka slobodno prijavi, dapače, ali mi tamo više ne možemo više gubiti vrijeme. A “zlatni prostor” Višnjika moramo napraviti što bolje i da bude u javnom interesu, jer u ničijem drugom ne smije biti. O svemu će odluku na kraju donijeti Gradsko vijeće u interesu građana, a ne nekog privatnog ineteresa o čemu se insinuira, kazao je Kalmeta.

9.35 Kalmeta objašnjava da vijeće danas donosi odluku o izmjeni UPU za Višnjik, da će biti javni uvid, javna rasprava i podnošenje primjedbi na predloženi plan, očitovanje na primjedbe i tek onda će Vijeće donijeti odluku. Podsjeća da je prijedlog Denisa Karlovića samo vizija Višnjika, a kako će konačno izgledati Višnjiki to se još ne zna. Na tematskoj sjednici o Višnjiku će se raspravljati o svemu, a ja neću dopustiti vašu taktiku da se tamo ništa ne napravi, kazao je Kalmeta.

9.30 SDP traži tematsku sjednicu o Višnjiku i skidanje aktualnih točaka s Dnevnog reda. Božidar Kalmeta uzima riječ, pozdravlja studente i opominje Sabinu Glasovac da danas počinje sjednica sabora, a da ona nije na radnom mjestu gdje prima plaću. Vijećnici SDP-a dobacuju mu iz klupe, gradonačelnik traži zaštitu predsjednika Gradskog vijeća. Kalmeta odgovara SDP-ovcima da neka se zna da i “kod vas ima onih koji ne rade, a primaju plaću”.

9.25 Vijećnik Vedran Uranija s liste Rena Sinovčića traži tematsku raspravu o Višnjiku pa tek onda usvajanje predloženih točaka na Dnevnom redu jer bi tako mogli donijeti kvalitetnije odluke iz logično-metodoloških razloga.

9.21 Novoselović (SDP) traži da se točka 14. o izboru izvođača radova za Kneževu palaču skine s dnevnog reda. Pozdravio je i studente novinarstva sa Zadarskog sveučilišta koji prate sjednicu pod mentorstvom novinara Slobodne Dalmacije i Zadarskog.hr. Novoselović prigovara zašto su materijale za tu točku dobili samo dan prije sjednice. Pročelnik gradskog ureda za EU fondove Šime Erlić objašnjava da su radili maksimalno brzo da materijale dobiju do sjednice jer su rokovi za dovršenje Kneževe palače jako kratki i ugrožava se njeno dovršenje do kraja godine.

9.20 Sabina Glasovac (SDP) “opominje” predsjednika GV-a Živka Kolegu da ne moralzira s govornice. Njemu nije jasno što to moralizira, i traži od vijećnice primjereno ponašanje.

9.15 Zastupnici Akcije mladih traže skidanje sa Dnevnog reda točaka o ŠRC Višnjik i sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se o tome raspravljati.

DNEVNI RED

– AKTUALNI SAT-

Prijedlog Odluke o donošenju trećih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Zadra

Prijedlog Odluke o provođenju postupka stavljanja van snage Detaljnog plana uređenja dijela sportsko-rekreacijskog središta „Višnjik“

Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijskog središta „Višnjik”

Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske namjene „Skročini“

Prijedlog Odluke o prijenosu prava građenja za potrebe dovršetka izgradnje kompleksa Športsko-rekreacijskog centra Višnjik

Prijedlog Odluke o povećanju temeljnog kapitala TD „Športski centar Višnjik“ d.o.o. Zadar

Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac 2015. godine

Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o financiranju izgradnje komunalne infrastrukture po prijedlogu investitora „Tomić&co“ iz Zagreba

Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o autotaksi prijevozu

Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o sufinanciranju katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga na području Grada Zadra

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o lokacijama i količinama odbačenog otpada te troškovima uklanjanja odbačenog otpada na području Grada Zadra u 2015. godini

Prijedlog Odluke o provedbi posebnih mjera sprječavanja odbacivanja otpada na području Grada Zadra

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o suosnivanju Lokalne akcijske skupine u ribarstvu

Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti za zaključivanje Ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Kneževe palače u Zadru

Prijedlog Odluke o oslobađanju komunalnog doprinosa za izgradnju građevine gospodarske namjene, pretežita djelatnost gospodarenje otpadom-reciklažno dvorište u Zadru na čest.zem.8139/3 k.o. Zadar

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Gradske knjižnice Zadar za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Znanstvene knjižnice Zadar za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Hrvatskog narodnog kazališta Zadar za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Javne glazbene kulturne ustanove Koncertni ured Zadar za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra za 2014. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Zadar za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE za 2015. godine

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o realizaciji godišnjeg plana i programa rada za pedagošku 2014./2015. godinu i financijsko izvješće Dječjeg vrtića „Radost“ za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o realizaciji godišnjeg plana i programa rada za pedagošku 2014./2015. godinu i financijsko izvješće Dječjeg vrtića „Sunce“ za 2015. godinu

Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o realizaciji programa rada i financijsko izvješće Dječjeg vrtića za djecu s teškoćama u razvoju „Latica“ za 2015. godinu