fbpx

“Resetiranje” Vlade: Održan krizni sastanak Domoljubne koalicije i MOST-a

Krizni sastanak Domoljubne koalicije, koji je jučer otkazan zbog, kako je tvrdio Karamarko, nedostatka vremena, održan ee danas, a na njemu su sudjelovali i članovi MOST-a. Sastanak je sazvan zbog usuglašavanja oko glasovanja u Saboru s obzirom da postoji nekoliko stvari oko kojih članovi vladajuće koalicije imaju različita mišljenja.

Među temama o kojima se raspravljalo na sastanku je i usuglašavanje odluke oko razrješenja ravnatelja HRT-a. Nakon sastanka MOST-ovac Kovačić je kazao da su se vladajući složili da će podržati odluku Odbora za medije oko smjene Radmana.

“Redovan sastanak da dogovorimo tehnike funkcioniranja. Idući tjedan Vlada će donijeti proračun, ide rasprava i trebali smo dogovor” pojasnio je Šuker, a na pitanje jesu li raspravljali o problemima u koaliciji rekao je da je to pitanje za šefove stranaka, a ne za saborske zastupnike.Što se glasovanja tiče Šuker tvrdi i da jučer nije bilo problema. “Nije bilo ni jučer problema u glasovanju. Neki su ljudi bili na putu u Bruxellesu i nije bilo 76 glasova. Jedan je zastupnik bolestan i ne možemo ga iz bolnice dovlačiti”, kazao je.

MOST-ovci su se jučer navečer, podsjetimo, sastali u prostorijama stranke, ali tvrde da se ne radi o nikakvom izvanrednom sastanku, već o redovnom tjednom sastanku.

I dok prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tvrdi kako novi izbori nisu opcija, MOST-ov Grmoja jučer je u Otvorenom rekao da su novi izbori opcija ako Vlada neće funkcionirati te da se MOST tih izbora ne boji.

HSLS-ov Darinko Kosor već je nekoliko puta zazvao nove izbore, nezadovoljan suradnjom s MOST-om. Rekao je i da je potrebni resetirati Vladu, a tu je njegovu izjavu jučer komentirao i Karamarko:

“Sutra ćemo mi razgovarati oko tog reseta, nemojte ništa brinuti, naša koalicija ide dalje i suradnja s Mostom je jako dobra”, kazao je Karamarko.

Index.hr/ZDanas