fbpx

Skandalozan komentar Marijane Petir na teroristički napad: “Naš Bog je pobijedio smrt”

Hrvatska zastupnica u Europarlamentu Marijana Petir izazvala je zgražanje javnosti bešćutnim komentarom na teroristički napad u Bruxellesu. Petirku je najviše zasmetalo što se pokolj dogodio pred Uskrs, te je iskoristila priliku da pohvali “našeg Boga”.

“Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobjedio smrt! Sretan Uskrs”, napisala je Petir na Twitteru.

Njezin je post izazvao zgražanje ostalih pa joj je tako jedan od twitteraša ‏odgovorio “između ove retorike i retorike onih koji podržavaju terorizam stoji znak jednakosti. Uz to je degutantno i nepismeno”.

Petir mu je na to odgovorila “Isus je uskrsnuo i pobjedio smrt.To je činjenica. Zato nema straha za one koji vjeruju u njega”.

Petir među hrvatskim klerom uživa pozamašan ugled i to prvenstveno zahvaljujući svojim vrlo rigidnim stavovima i šovinističkim izjavama, dok svoje kritičare naziva i kršćanofobima.

Crkva i homofob desetljeća

Za veliki dio “ugleda” u Crkvi, osim poznanstva s kardinalom Josipom Bozanićem i pomoćnim biskupom Valentinom Pozaićem, Petir može zahvaliti i činjenici da su je LGBTQ organizacije na zagrebačkom Prideu 2011. godine proglasile homofobom desetljeća.

Petir je svoju “titulu” proslavila izjavom da su poruke manjinskih seksualnih skupina zabrinjavajuće “jer su usmjerene protiv većine hrvatskog naroda”.

Marijanini biseri: Ponašanje homoseksualaca prelazi u agresiju

“Ne može manjina indoktrinirati svoj sustav vrijednosti većini”, “Ponašanje homoseksualaca u nekim slučajevima prelazi u agresiju”, “Sramiti se trebaju ipak oni koji javno obznanjuju s kim spavaju i šire govor mržnje prema svima koji misle drugačije od njih. Osim što takvo ponašanje pokazuje nedostatak kućnog odgoja, riječ je i o evidentnom nedostatku samopoštovanja”, “Ja se zalažem da svi imaju jednaka ljudska prava, dok se oni zalažu za to da samo oni imaju prava kao manjina, a nama kako bude”, “Križ je izraz moje vjere i nosim ga oko vrata otkad znam za sebe. Neće mi ga razni licemjeri i farizeji, a posebno ne kršćanofobi, skidati s vrata”, samo je dio izjava koje su Petir dovele na listu koalicijskih partnera HDZ-a kada je 2014. godine izabrana kao predstavnica Hrvatske za europarlament.

Izgubila izbore u svojoj Mustafinoj Kladi

Samo godinu dana prije Petir, vječna velika nada HSS-a teško je poražena na izborima u vlastitoj Općini Velika Ludina. Izgubila je izbore i u vlastitom selu Mustafinoj Kladi.

“Nadam se da će se jednom stvoriti okruženje u kojem će od Ludine biti moguće učiniti bolje mjesto za život ako svatko od nas da svoj doprinos”, poručila je svojim biračima Petir na lokalnim izborima teško krijući razočaranje.

Izvor: Index.hr/ZDanas