fbpx

Splićani i Slovenci završavaju Kneževu palaču

U srijedu će zadarski gradski vijećnici odlučivati o potpisivanju ugovora i izboru izvođača za nastavak radova na obnovi Kneževe palače. Nakon što je gradonačelnik Božidar Kalmeta raskinuo ugovor s „Ploterom“, na ponovljeni javni natječaj stigle su četiri ponude, ali su tri odbačene jer nisu sadržavale kompletnu dokumentaciju, a posebno je povjerenstvo za izvođača radova predložilo zajednicu ponuditelja koju predvodi zadarski „Krekić avangard“.

Ponuda slovenske tvrtke „Kolektor Koling“ bila je s 19,2 milijuna kuna najjeftinija, ali je odbačena jer nisu bile ispunjene sve stavke troškovnika. „Teh gradnja“ iz Zagreba je ponudila 22,4 milijuna, ali njihova ponuda nije sadržavala valjano jamstvo, pa je i ona odbačena.

S iznosom od 26,3 milijuna kuna najskuplju je ponudu dala zagrebačka tvrtka „Ingrad“, no ni oni nisu ispunili sve stavke troškovnika.

Tako je kao jedina valjana i prihvatljiva ponuda izabrana ponuda zadarsko-splitsko-slovenske zajednice ponuditelja “Krekić avangard”-“Inero”-“VG 5” teška 23 milijuna kuna.

SD/ZDanas