fbpx

Stiže pogoršanje, a onda se vraća pravo proljeće: Do kraja tjedna temperature idu i do +24

Vikend je počeo promjenjivo do pretežno oblačnim vremenom. Mjestimice će danas biti kiše, lokalno moguće i kratkotrajnih pljuskova. Prema kraju dana sa zapada će se postupno razvedravati.

U unutrašnjosti zemlje će biti slabog vjetra, na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, danju će ponegdje biti i uglavnom slabog jugozapadnog vjetra. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 8°C u gorskim područjima do 13°C u nizinama unutrašnjosti, a morsku uglavnom između 12 i 15°C.

Uskrs sunčani, a onda pogoršanje

Na Uskrs se očekuje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme. U unutrašnjosti zemlje ujutro je mjestimice moguća magla, na istoku će u prvom dijelu dana biti umjerene naoblake. Uz povremeno više oblaka, na jugu Dalmacije i u dalmatinskom zaleđu lokalno bi mogla pasti i koja kap kiše. Navečer te tijekom noći na ponedjeljak očekuje se porast naoblake sa zapada, a mjestimice i kiša.

Na kopnu će biti slabog vjetra južnih smjerova, na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na njegovom sjevernom dijelu zapuhat će jugo.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 2 i 7°C, na moru od 7 do 10°C. U najtoplijem dijelu dana očekuje se većinom između 11 i 16°C, na južnodalmatinskim otocima može biti i malo toplije, javlja meteo-info.

U većem dijelu zemlje u ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz kišu, u jutarnjim satima lokalno moguće i kakav kraći pljusak. Manje oblaka i više sunčanih razdoblja očekuje se u drugom dijelu dana. U dijelu Slavonije te na krajnjem jugu Jadrana bit će djelomice sunčano i uglavnom suho.

U kopnenoj će Hrvatskoj povremeno biti umjerenog jugozapadnog vjetra. Na Jadranu će puhati umjereno, prema kraju dana mjestimice i jako jugo i južni vjetar.

Temperature zraka u kopnenoj će Hrvatskoj biti između 4 i 8°C u jutarnjim satima, te većinom od 12 do 16°C u najtoplijem dijelu dana. Najniže jutarnje temperature zraka na Jadranu će se kretati većinom od 8 do 12°C, a najviše dnevne između 14 i 17°C.

Do kraja tjedna temperature idu i do +25

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, već u utorak se očekuje razvedravanje, a svakim danom će biti sve toplije.

Temperature bi se u unutrašnjosti Hrvatske do petka mogle popeti i do 25 stupnjeva. Najtoplije će biti u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, pa se tako u Karlovcu i Zagrebu u petak u najtoplijem dijelu dana očekuju temperature do 24 stupnja, a isto će biti i na istoku zemlje. Na Jadranu će se najviše dnevne temperature kretati oko 17 stupnjeva.

Index.hr