fbpx

STUDIO I Veliki Chair dance show „Mental” u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar

Bit će to snažna demonstracija njene uvježbanosti jer već je sam ples oko šipke zahtjevan, no s povezom na očima, mogu ga izvesti tek malobrojne plesačice. Lauri će se pridružiti i još neke djevojke, također s povezom na očima, no šipka će biti samo njena

Zadarske plesačice na šipki, okupljene u Studiju I voditeljice Laure Žonje, najavljuju veliki pole chair dance show „Mental”, koji će se održati 12. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, u suradnji s pole plesačicom Ingrid Jerak i njenim curama iz Zagreba. Zadarska će publika imati priliku uživati u nastupu čak 30 pole plesačica, raspoređenih u četiri točke – Be free, Brain storm, Go girl to the light i Let me see. Osam ih dolazi iz Zadra, dok su ostale djevojke članice zagrebačkog studija za ples na šipki.

Demonstracija virtuoznosti

Voditeljica Žonje obećava spektakl, demonstraciju virtuoznosti i uvježbanosti svih plesačica, danas sve popularnije dance-sportske discipline.

– Sigurna sam da će publika uživati u programu koji im pripremamo, djevojke su se potrudile i već mjesecima marljivo rade na koreografijama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prva točka – Be free progovara o oslobađanju unutrašnjeg ‘ja’, oslobađanju od okova koji nas gotovo sve pritišću i otežavaju nam da budemo ono što jesmo – usklađeni sa svojim unutrarnjim bićem. Druga točka – Brain storm, kao što joj sam naziv govori, reflektira borbu koja se gotovo neprestano odvija u našim glavama, dok je u trećoj točki – Go girl to the light naglasak prije svega na eleganciju, na fine, ženstvene pokrete, gotovo baletne. Bit će to zanimljivo vidjeti, tu poveznicu plesa na šipki i baleta, naglašava plesačica.

Zadarska i zagrebačka lokacija

Zadnja točka je ujedno i najzahtjevnija s obzirom da će plesačica, u ovoj točki sama voditeljica škole s obzirom na težinu nastupa – Laura, plesati s povezom oko očiju. Bit će to snažna demonstracija njene uvježbanosti jer već je sam ples oko šipke zahtjevan, no s povezom na očima, mogu ga izvesti tek malobrojne plesačice. Lauri će se pridružiti i još neke djevojke, također s povezom na očima, no šipka će biti samo njena. Mlada plesačica ističe kako se na ovu točku odlučila svjesna činjenice da često zapravo, iako gledamo, ne vidimo ono što nam je pred očima, a povez upravo simbolizira tu situaciju.

– Rekla bih da je naša predstava zapravo skup raznih osjećaja, raznih životnih situacija, i onih lijepih, no isto tako i onih bolesnih ili otkačenih, rezimira Laura.

„Mental” je nastao na dvije lokacije: zadarskoj, gdje su nastup uvježbavale polaznice Studija I, i zagrebačkoj, gdje su se pod vodstvom Ingrid Jerak, inače Laurina majka, pripremale zagrebačke pole plesačice. Zajednička proba održana je prije par dana u Zagrebu, a zadarskoj izvedbi predhodit će i zagrebački nastup koji je danas u Češkom domu i koji je rasprodan.

Laura je uvjerena da će i HNK Zadar također biti rasprodano, da će zadarska publika doći vidjeti nešto novo, nastup kakav se u gradu i nema često prilike vidjeti.

Zadarski list/ZDanas