fbpx

SVJETSKI DAN VODA Voda i radna mjesta usko su povezani i ovisni

Gotovo polovica od 1,5 milijarde radnika u svijetu radi u sektorima povezanima s vodom, a gotovo sva radna mjesta ovise o vodi i onima koji osiguravaju njezinu sigurnu isporuku. Obilježavanjem Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, želi se skrenuti pozornost na važnost pitke vode .

“Voda i radna mjesta”, tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji će biti obilježen u Hrvatskim vodama uz sudjelovanje ministra poljoprivrede Davora Romića i ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića. Voda i radna mjesta usko su povezani i ovisni, voda je ključna za preživljavanje, okoliš i gospodarstvo, glavna je poruka ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda.

Gotovo polovica od 1,5 milijarde radnika u svijetu radi u sektorima povezanima s vodom, a gotovo sva radna mjesta ovise o vodi i onima koji osiguravaju njezinu sigurnu isporuku. Obilježavanjem Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, želi se skrenuti pozornost na važnost pitke vode i promovirati održivo upravljanje vodnim resursima.