fbpx

TEMATSKA SJEDNICA Propao i treći pokušaj rasprave o Višnjiku

Kalmeta je izjavio da će korisnici prostora na Višnjiku za to plaćati, a fakture će se ispostavljati Gradu! Već se znaju firme koje će sve to projektirati i u čijem će džepu na kraju završiti novac, rekao je Novoselović navodeći poduzeća iz “Gaženičke b.b. odnosno Gaženičke 3”

Dva puta odgođena tematska sjednica Gradskog vijeća Zadra posvećena Višnjiku nije održana ni iz trećeg pokušaja jer se, prema očekivanjima, nisu pojavili vijećnici HDZ-ove vladajuće koalicije, te nezavisni Reno Sinovčić i Vedran Uranija. Bez saborske zastupnice Sabine Glasovac, opozicija je skupila 12 vijećnika, ali to nije bilo dovoljno za kvorum.

Predsjednik GV-a Živko Kolega rekao je da je sada, za razliku od dva prethodna odgađanja, imao “određena saznanja da neki vijećnici neće doći”. Ubrzo je zaključio sjednicu čime je “ispunio svoju poslovničku obvezu kao predsjednik GV-a”.

– Konstatiram da su gradski vijećnici imali priliku raspravljati na redovnoj sjednici GV-a, rekao je Kolega i izazvao reakcije prisutnih opozicijskih vijećnika.

Antun Novoselović (SDP) je upravo Kolegu i gradonačelnika Božidara Kalmetu označio kao glavne krivce za “ovaj sumrak demokracije i javnu sramotu” kojom su uvrijedili ne samo gradske vijećnike nego i građane Zadra i sve korisnike prostora Višnjika.

– Znali ste da vijećnici vladajuće koalicije i njihovih satelita neće doći, namagarčili ste nas, rekao je Novoselović.

– Moram postupiti po Poslovniku, odgovorio je Kolega.

– A zašto jučer niste sazvali Predsjedništvo i rekli nam da vladajući neće doći?

– A kako bih znao da se neće predomisliti? Ovdje sam kao predsjednik GV-a, a ne kao predstavnik stranke, rekao je Kolega.

Po mišljenju Darka Vrdoljaka (SDP) “ovo je očito nepoštivanje građana Zadra”, pa je Vrdoljak najavio javnu tribinu o Višnjiku, a vijećnicima vladajuće većine poručio “neka svoja mjesta prepuste nekome drugome ako ne žele biti gradski vijećnici”.

Novoseloviću je u prenosu prava građenja s Grada Zadra na tvrtku “Višnjik”, te spajanju zemljišta sporno to što tvrtka u opisu posla ima i stvaranje i prodaju nekretnina, pa će uzeti kredite i opteretiti Grad i građane koji će ih morati vraćati.

– Kalmeta je izjavio da će korisnici prostora na Višnjiku za to plaćati, a fakture će se ispostavljati Gradu! Već se znaju firme koje će sve to projektirati i u čijem će džepu na kraju završiti novac, rekao je Novoselović navodeći poduzeća iz “Gaženičke b.b. odnosno Gaženičke 3”.

Bila je to očita aluzija na Zdenka Zrilića čija su neka poduzeća registrirana upravo na tim adresama.

Izvor: ZDdanas/Slobodna Dalmacija