round image on layout top

U Zadru obilježen svjetski dan sindroma Down

21. ožujka 2016. by urednik divider image

Svjetski je dan sindroma Down. U znak podrške osobama s Down sindromom danas se nose rasparene šarene čarape i priređuju različite aktivnosti s ciljem njihove što bolje integracije u društvo.

Tako je danas i Udruga za Down sindrom Zadarske županije organizirala informativni štand na Kalelargi gdje se uz kolače i druženje moglo dobiti puno korisnih informacija. Udruga okuplja 100-tinjak članova od kojih je 36-ero djece. O poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću ali i postignutim uspjesima Suzana Periša, predsjednica Udruge.

Sve poteškoće zapravo proizlaze iz predrasuda. Ako riješimo predrasude onda je puno lakše rješavati i ostale probleme. Ono na što smo posebno ponosni kao udruga, a kad se osvrnemo na zadnjih 9 godina i shvatimo da u Zadru tada nije bilo redovnih vrtića u kojima su bila uključena djeca s Down sindromom kao ni redovnih škola, danas toga imamo i integracija je zapravo sve bolja i bolja i rezultati su sve bolji i bolji. Došli smo do nekih oblika i metoda rada koji su zaista primjereni za djecu s Down sindromom i zahvaljujući ogromnom trudu i radu roditelja i stručnjaka koji nas jako dobro podržavaju u svemu tome dolazimo polako do sve boljih i boljih rezultata. Kad kažem rezultata mislim na samostalnost osoba s Down sindromom i na njihov što kvalitetniji i bogatiji život u ovoj zajednici – istaknula je Suzana Periša.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr