round image on layout top

U Zadru obilježen svjetski dan sindroma Down

21. ožujka 2016. by urednik divider image

Svjetski je dan sindroma Down. U znak podrške osobama s Down sindromom danas se nose rasparene šarene čarape i priređuju različite aktivnosti s ciljem njihove što bolje integracije u društvo.

Tako je danas i Udruga za Down sindrom Zadarske županije organizirala informativni štand na Kalelargi gdje se uz kolače i druženje moglo dobiti puno korisnih informacija. Udruga okuplja 100-tinjak članova od kojih je 36-ero djece. O poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću ali i postignutim uspjesima Suzana Periša, predsjednica Udruge.

Sve poteškoće zapravo proizlaze iz predrasuda. Ako riješimo predrasude onda je puno lakše rješavati i ostale probleme. Ono na što smo posebno ponosni kao udruga, a kad se osvrnemo na zadnjih 9 godina i shvatimo da u Zadru tada nije bilo redovnih vrtića u kojima su bila uključena djeca s Down sindromom kao ni redovnih škola, danas toga imamo i integracija je zapravo sve bolja i bolja i rezultati su sve bolji i bolji. Došli smo do nekih oblika i metoda rada koji su zaista primjereni za djecu s Down sindromom i zahvaljujući ogromnom trudu i radu roditelja i stručnjaka koji nas jako dobro podržavaju u svemu tome dolazimo polako do sve boljih i boljih rezultata. Kad kažem rezultata mislim na samostalnost osoba s Down sindromom i na njihov što kvalitetniji i bogatiji život u ovoj zajednici – istaknula je Suzana Periša.

HRT/ZDanasDR. IVICA ŽUVELA, NOVI...

Novi čelnik zadarskog HSLS-a, dr. Ivica Žuvela, poslao je otvoreno pismo...

read more

GAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima....

read more

Kiša jučer zaposlila...

U Zadru u posljednja 24 sata palo je oko 39 litara kiše po četvornom metru....

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr