round image on layout top

ZADRANIN NIKOLA TURČINOV IZ BRUXELLESA Imam osjećaj da me netko čuva jer sam planirao danas ujutro letjeti za Hrvatsku

22. ožujka 2016. by urednik divider image

– Šok i nevjerica, to su emocije koje su najprisutnije u ovom trenutku. Iako smo od Pariza živjeli pod izvanrednim stanjem nitko nije očekivao da nam se ovo može dogoditi u prijestolnici EU. Pričam s Biljanom koja kaže da ispada da se kao europarlamentarka mora sklanjati od eksplozija kao u Osijeku ratnih godina. Šizofrena i nevjerojatna situacija.

Trenutno smo u Parlamentu koji je blokiran, nikog ne puštaju van. Tražimo alternative pravce za RH, jer je aerodrom zatvoren do daljnjega, javni prijevoz blokiran a ren’t a car –ovi nedostupni.

Kazao je ovo za Slobodnu Dalmaciju Nikola Turčinov, asistent hrvatske eurozastupnice Biljane Borzan u Europskom parlamentu. Nikola je, jutros, na svu sreću izbjegao eksploziju na stanici metroa Maalbek u Bruxellesu.

-Imam osjećaj da me netko čuva jer sam planirao danas ujutro letjeti za Hrvatsku. No, na poslu je neplanski zakazano glasanje o u odboru u kojem sjedi moja eurozastupnica tako da sam let odgodio za večeras.

I onda na posao krenem 15 minuta ranije nego inače kako bi se mogao pripremiti za sastanak. Putujući metroom čitam vijesti o napadu na aerodrom i mislim kako sam imao sreće, dođem na posao kad ono bomba na metro stanici na kojoj svaki dan izlazim s vlaka. Da sam na posao išao kao inače vjerojatno bi se zatekao tamo u trenutku eksplozije. Netko me definitivno čuva.

Nikola Turčinov kazuje nam i da su se upravo prebrojili međusobno i izgleda da nitko od Hrvata koji rade u parlamentu nije nastradao.

– Nadam se da je kraj lošim vijestima – kaže ovaj Zadranin, koji inače živi u Bruxellesu u četvrti u blizini aerodroma gdje je jutros odjeknula prva eksplozija.

Slobodna Dalmacija/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr