fbpx

ZADRANIN NIKOLA TURČINOV IZ BRUXELLESA Imam osjećaj da me netko čuva jer sam planirao danas ujutro letjeti za Hrvatsku

– Šok i nevjerica, to su emocije koje su najprisutnije u ovom trenutku. Iako smo od Pariza živjeli pod izvanrednim stanjem nitko nije očekivao da nam se ovo može dogoditi u prijestolnici EU. Pričam s Biljanom koja kaže da ispada da se kao europarlamentarka mora sklanjati od eksplozija kao u Osijeku ratnih godina. Šizofrena i nevjerojatna situacija.

Trenutno smo u Parlamentu koji je blokiran, nikog ne puštaju van. Tražimo alternative pravce za RH, jer je aerodrom zatvoren do daljnjega, javni prijevoz blokiran a ren’t a car –ovi nedostupni.

Kazao je ovo za Slobodnu Dalmaciju Nikola Turčinov, asistent hrvatske eurozastupnice Biljane Borzan u Europskom parlamentu. Nikola je, jutros, na svu sreću izbjegao eksploziju na stanici metroa Maalbek u Bruxellesu.

-Imam osjećaj da me netko čuva jer sam planirao danas ujutro letjeti za Hrvatsku. No, na poslu je neplanski zakazano glasanje o u odboru u kojem sjedi moja eurozastupnica tako da sam let odgodio za večeras.

I onda na posao krenem 15 minuta ranije nego inače kako bi se mogao pripremiti za sastanak. Putujući metroom čitam vijesti o napadu na aerodrom i mislim kako sam imao sreće, dođem na posao kad ono bomba na metro stanici na kojoj svaki dan izlazim s vlaka. Da sam na posao išao kao inače vjerojatno bi se zatekao tamo u trenutku eksplozije. Netko me definitivno čuva.

Nikola Turčinov kazuje nam i da su se upravo prebrojili međusobno i izgleda da nitko od Hrvata koji rade u parlamentu nije nastradao.

– Nadam se da je kraj lošim vijestima – kaže ovaj Zadranin, koji inače živi u Bruxellesu u četvrti u blizini aerodroma gdje je jutros odjeknula prva eksplozija.

Slobodna Dalmacija/ZDanas