round image on layout top

Zadranka Nikolina Sesar prva je žena neurokirurg u Hrvatskoj

15. ožujka 2016. by urednik divider image
13.05.2013., Zagreb - Operacija kraljeznice na neurokirurgiji u Bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici. Stara operacijska dvorana. Prva neurokirurginja u Hrvatskoj Nikolina Sesar. 
Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Do sada je radila u više europskih zemalja, Francuskoj, Italiji i Njemačkoj. U Caenu se zadržala najduže, na obuci kod najpoznatije svjetske neurokirurginje Evely Emery, ali se na koncu ipak vratila u Zagreb

Zadranka Nikolina Sesar, liječnica u KBC-u “Sestre milosrdnice”, sa 33 godine postala je prva žena neurokirurg u Hrvatskoj. Rođena Zadranka medicinu je diplomirala u Zagrebu, a do sada je radila u više europskih zemalja, Francuskoj, Italiji i Njemačkoj. U Caenu se i zadržala najduže, na obuci kod najpoznatije svjetske neurokirurginje Evely Emery, ali se na koncu ipak vratila u Zagreb. Zbog njene mladosti bilo joj je, rekla je medijima, teško uskladiti obveze s privatnim životom, odnosno odsustvo bilo kakvog privatnog života.

– To je jedna kapitalistička mašinerija u kojoj nema stajanja, nema spavanja, radi se minimalno 12 sati dnevno. Privatni život apsolutno ne postoji, ni za mlade, pa čak ni za starije ljude koji već imaju djecu, rekla je Nikolina Sesar u jednom intervjuu AlJazeeri.

U Hrvatsku se vratila zbog želje da dalje napreduje u karijeri, iako priznaje da je teško razvijati se u uvjetima koji vladaju u bolnicama.

– Kad mi nemamo s čime raditi, i kad moramo 15. u mjesecu prestati izvoditi određene vrste operacija jer nemamo materijala, onda je to jako frustrirajuće, kaže Nikolina Sesar, djevojačkog prezimena Dumančić.

U KBC-u Sestara milosrdnica ostaje i zbog suradnje s Krešimirom Rotimom te ostatkom tima, koji je na svjetskoj razini.

Dr. Sesar svestrana je osoba, i osim što je već s 33 godine postala neurokirurginja, položila je ispit za liječnika ronilačkog saveza, izlaže umjetničke fotografije i tečno govori četiri europska jezika.

Zadarski list/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar