fbpx

Zvonimir Vrančić napušta političku funkciju i povlači se u mirovinu

Zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, aktualni predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a prema pisanju Zadarskoga lista napušta političku funkciju i povlači se u mirovinu. Istodobno, kandidaturu za šefa zadarskog HDZ-a najavljuje pročelnik Joso Nekić.

Dobro čuvanu tajnu zadarskog HDZ-a u jeku priprema za unutarstranačke izbore obojica su potvrdila Zadarskom listu, otvoreno progovorivši o razlozima svojih odluka.

Zvonimir Vrančić, zadarskom dnevnom listu je izjavio kako je glavni razlog njegova povlačenja – nezadovoljstvo strankom i politikom općenito. Neću se više kandidirati niti za jednu stanačku dužnost. Prvi razlog je taj što je došlo vrijeme za povlačenje obzirom na godine života i sve što sam dosad odradio, pa polako završavam svoju karijeru. I drugi razlog, ne manje važan, zapravo mogao bih reći čak važniji, je moje nezadovoljstvo ukupnim stanjem u stranci i politici, rekao je Vrančić za Zadarski list.

Za te je novine pročelnik za školstvo Joso Nekić potvrdio kako će se kandidirati za Vrančićeva nasljednika na čelu zadarskoga HDZ-a.