round image on layout top

KK Zadar će biti kažnjen u skladu s pravilnicima HKS-a

21. travnja 2016. by urednik divider image

Cedevita i Zadar, ako će sudjelovati u ULEB-ovom Eurocupu iduće sezone, bit će kažnjeni u skladu s pravilnicima HKS-a

Hrvatski košarkaši savez (HKS) poslao je pismo podrške FIBA-i poštovat će pravila krovne košarkaške organizacije, što znači da će Cedevita i Zadar ukoliko će sudjelovati u ULEB-ovom Eurocupu iduće sezone biti kažnjeni u skladu s pravilnicima HKS-a. HKS je do jučer imao rok do kojeg se morao izjasniti po pitanju klupskih natjecanja za sezonu 2016/17. HKS je morao na Fibinu adresu poslati izjavu kojom jamči da niti jedan klub pod njihovom ingerencijom neće sudjelovati u ULEB-ovom Eurocupu sljedeće sezone ili slijede sankcije – izbacivanje reprezentacije s kvalifikacijskog turnira za OI u Torinu, ali i EuroBasketa 2017. Problem je što su već ranije Cedevita i Zadar potpisali sporazum kojim se iduće sezone priključuju Eurocupu.

“HKS podržava FIBA/FIBA Europe kao krovne košarkaške organizacije jer je jedino i njihova članica. HKS je uvijek poštovao i uvijek će poštovati FIBA/FIBA Europe pravila i pravilnike te je tako učinjeno i u ovom slučaju,” poručili su iz Hrvatskog košarkaškog saveza dodavši kako podržavaju napore FIBA/FIBA Europe da uvede red u europska klupska natjecanja, kao što podržava i pokretanje novog europskog klupskog natjecanja – FIBA Champions lige.

Iz HKS-a su poručili kako nisu vlasnici, niti dioničari, niti imaju ikakav utjecaj na odlučivanje u ABA ligi.

“HKS povlači priznanje ABA lige sve dok svoje djelovanje ne uskladi s pravilima FIBA/FIBA Europe. Ovisno o ishodu navedenog, Hrvatski košarkaški savez će donijeti odluku hoće li i koji klubovi će nastupiti u ABA ligi u sezoni 2016./17. Ukoliko hrvatski klubovi budu sudjelovali u Eurocupu u sezoni 2016/17, Hrvatski košarkaški savez će im izreći sankcije u skladu s pravilnicima HKS-a,” objavili su iz HKS-a.

Sugerirali su FIBA/FIBA Europi da pronađu način na koji bi nacionalni savezi čiji su klubovi sudionici ABA lige mogli sudjelovati u odlučivanju u ABA ligi.

“Tako bi savezi mogli utjecati na sustav i kalendar natjecanja ABA lige, a koji bi bili usklađeni s nacionalnim prvenstvima. Na taj način bi i interesi FIBA-e/FIBA Europe bili bolje zastupljeni,” smatraju u košarkaškom savezu.

Izvor: Zadarski list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr