round image on layout top

MIRKO MIOČIĆ NIJE UMRO HRT objavio pa povukao vijest o smrti poznatog kvizomana

27. travnja 2016. by urednik divider image

Kako je Hrvatska televizija nešto iza 19 sati u utorak objavila kako je preminuo njihov napoznatiji lovac “Potjere” Mirko Miočić, Antena Zadar nakon toga je tragičnu vijest demantirala.

“Zbog komplikacija izazvanih dijabetesom i nakon nekoliko operacija u zadarskoj bolnici, životnu je bitku izgubio najpoznatiji lovac Potjere, Mirko Miočić“, napisao je isprva HRT koji je kasnije tu vijest povukao.

Miočiću, koji inače već niz godina boluje od dijabetesa, u ožujku se stanje pogoršalo zbog problema s cirkulacijom pa se povukao s malih ekrana i završio u bolnici.

Sa 17 godina nastupio u kvizu “3, 2, 1 – ali vrijedan”

Poznat je kao kvizoman sa čijim znanjem su se tek rijetki mogli nadmetati. Godinama je bio urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja u jednoj izdavačkoj kući u Zadru. No, 2009. je proglašen tehnološkim viškom i dobio otkaz.

Šira javnost ga je upoznala početkom prošlog desetljeća, tijekom emitiranja kviza “Tko želi biti milijunaš” u kojem je bio najčešće pozivan ‘džoker zovi’, a zbog njega su urednici tog kviza morali čak mijenjati pravila, pa je isti ‘džoker’ mogao natjecateljima pomoći samo tri puta u sezoni.

No, njegovi nastupi u kvizovima sežu mnogo dalje u prošlost. Davne 1972. u dobi od 17 godina, nastupio je u kvizu “3, 2, 1 – ali vrijedan” osvojivši drugo mjesto.

Deset godina kasnije bio je pobjednik cijele sezone onda iznimno popularne Kviskoteke. Kada je 1983. godine ‘otac’ Kviskoteke Lazo Goluža okupio dotad najbolje sudionike tog kviza, Miočić je u ukupnom poretku bio treći iza Radoslava Dodiga i Roberta Pauletića.

Net.hrMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr