fbpx

Obitelj Božić u ponedjeljak moraju Centru predati djecu!

Ako roditelji u roku od tri dana, a ponedjeljak, 4. travnja je posljednji dan za predaju djece dobrovoljno to ne učine, nakon toga slijedi sudska ovrha koju provodi sudski ovrhovoditelj

Mjesec dana od početka agonije obitelji Ante i Tomislave Božić iz Maslenice jučer je na njihovu adresu stiglo rješenje kojim se dvoje od troje njihove djece mora u roku od tri dana predati Centru za socijalnu skrb, nakon čega će djeca biti smještena u jedan zagrebački dom za nezbrinutu djecu. Kako nam je kazala Tomislava Božić, rješenje je u poštanskom uredu predignula u četvrtak, iako je ono stiglo već u srijedu, ali nije bila kod kuće, pa je to učinila dan kasnije.

– Nećemo dati svoju djecu, kaže očajna majka čije se treće dijete zbog zdravstvenih problema nalazi u Specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri. Ukoliko roditelji u roku od tri dana, a ponedjeljak 4. travnja je posljednji dan za predaju djece dobrovoljno to ne učine, nakon toga slijedi sudska ovrha koju provodi sudski ovrhovoditelj i to se može dogoditi bilo koji dan nakon tog roka. Tomislava Božić najavljuje kako će uz pomoć donatora koji su ponudili pomoć obitelji sljedeći tjedan započeti radovi na proširenju njihove kuće, ali prema trenutnoj situaciji djeca bi u to vrijeme već trebala biti smještena u dom.

Irena Marasović, iz odvjetničkog ureda Ive Župića, kazala je kako će podnijeti prijedlog za odgodu i žalbu zbog donesene odluke, ali to prema zakonu neće spriječiti ovrhu nad djecom Božićevih. Josip Zurak iz udruge Živi zid najavljuje kako će i ovog puta, kao i prije tri tjedna, pružiti potporu obitelji Božić, a sve kako bi djeca ostala sa svojim roditeljima.

Zadarski list/ZDanas