round image on layout top

OTKAZ ZBOG KRITIZIRANJA VLASTI Popularni zadarski novinar Ivica Štorić na HRT-u radi od 1994., a tvrdi da je zbog kritike vlasti dobio otkaz!

25. travnja 2016. by urednik divider image

“Jako sam revoltiran. Užasno je živjeti sa spoznajom da znaš raditi svoj posao, gledatelji i slušatelji te vole, ali ga zbog viših političkih interesa više nisi u mogućnosti raditi. To je jako frustrirajuće”, kaže za Telegram 42-godišnji Zadranin Ivica Štorić kojem je HRT krajem tjedna raskinuo honorarni ugovor. Za otkaz je, kaže, doznao nakon što je prošloga petka odradio jutarnju šihtu na radiju i sjeo na kavu u jedan zadarski kafić. Nazvao ga je šef HRT-ova dopisništva u Zadru, Edi Škovrlj, i rekao mu loše vijesti, piše portal Telegram.hr

“Edi je bio jako uzrujan. Objasnio mi je kako ga je upravo nazvala Katja Kušec i naredila mu da mi da otkaz. Poručila mu je da o ničemu ne raspravlja i ne radi nikakve probleme. Objasnila mu je da je odluka došla s vrha. A svi znamo tko je na vrhu”, objašnjava Štorić. Njegovi su problemi, kako kaže, počeli kada je prihvatio voditeljski posao na Radiju Zadar, koji se nalazi u sustavu HRT-a.

Za otkaz saznao slučajno
“Oduvijek sam bio satiričan i pokušavao biti duhovit. To me, očito, koštalo posla”, smatra. Prije otkaza na radiju, Štorić je još početkom travnja skinut s televizijskih ekrana, i to nakon što je u pravnu službu HRT-a stigao je prigovor na njegov rad. “Mene o tome nitko nije obavijestio. Za otkaz sam saznao sasvim slučajno”, objašnjava.
Bio je u Zagrebu i odlučio je posjetiti redakciju emisije Dobro jutro Hrvatska. Kolege su mu počeli govoriti kako im je žao. “Nisam imao pojma o čemu pričaju. Onda su mi rekli da sam dobio otkaz. Odmah nakon toga moj šef, Edi Škovrlj, pokušao je dobiti nekakvo logično obrazloženje. Naravno, sve je bilo bezuspješno”, kaže.

Kolateralna žrtva njegov pas
Štorić je uvjeren kako je njegov otkaz politički. “Ovo nije napravio neki lokalni ljutiti HDZ-ovac. On bi nazvao Edija Škovrlja ili našu zadarsku redakciju. Ovo je napravio neki ozbiljniji igrač koji se zna kako se to odrađuje. Prijavio me pravnoj službi HRT-a koja je kasnije odradila svoj posao”, objašnjava. U svoj Facebooku statusu objasnio je kako nitko, čak ni HND, nije reagirao na vijest o njegovom otkazu.
Iz statusa se, nadalje, dalo zaključiti kako se Štorić više ne misli baviti novinarstvom, ali on to demantira. “To se moglo krivo shvatiti. Nisam razočaran novinarstvom, ali jednostavno pretpostavljam da ću nakon ovim mojih nastupa biti trajno nezaposliv.
Na ovaj istup sam se odlučio zbog svojih kolega koji žive u konstantnom strahu, i to ne samo na HRT-u, jer su opterećeni kreditima”, kaže. Zadarski novinar novinarsku je karijeru počeo 1994. godine u Zagrebačkoj panorami, kasnije je radio u raznim drugim emisijama Informativnog programa. “Nisam oženjen i nemam djecu. Jedina kolateralna žrtva mojih istupa biti će moj pas. Ja si to mogu priušiti”, zaključuje.

Izvor: telegram.hrMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr