fbpx

OTKRIVEN POČINITELJ Požar u kafiću u Karinu izazvao Ivan Makijenko

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili tko je sredinom ožujka, oko dva sata u noći, ubacio dva molotovljeva koktela u prizemlje kuće Gorana Dupora u Karinu Gornjem – djelo je počinio stari policijski znanac Ivan Makijenko (23), koji je u Karinu prije samo tri mjeseca već palio automobil HEP-a i izazvao talačku krizu, ne htijući se predati policiji.

Makijenko je osobito poznat po spektakularnom bijegu iz zadarskog zatvora – na slobodu je pobjegao kada su ga zatvorski čuvari odveli u bolnicu, a on je skočio sa prvoga kata i nestao. Predao se tek nakon filmske potjere u Vodicama na Jadranskoj magistrali, kada je gol do pojasa i s pištoljem u ruci prijetio policiji da će se ubiti.

Iz zadarske policije može se doznati da nema nikakvog posebnog razloga zbog kojega je Makijenko bacio dva molotovljeva koktela u kuću u Karinu u kojoj se nalazi kafić i izazvao požar, oko čega se bio oglasio i Milorad Pupovac, tražeći da policija pronađe počinitelja.

Makijenko je uhićen i protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Šteta koju je napravio iznosi 200 tisuća kuna.

Zadarski.hr/ZDanas