round image on layout top

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Novalju

9. travnja 2016. by urednik divider image

Jučer je u Novalji, u Hotelu Luna u Jakišnici održan Gospodarski forum otoka Paga kojem su uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nazočili predstavnici diplomatskih misija i Međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj. Njima su svoje gospodarsko razvojne projekte predstavili predstavnici Zadarske županije, predstavnik župana županije Ličko senjske, Danijel Ropuš, gradonačelnik Grada Paga, Željko Maržić, gradonačelnik Grada Novalje, Ante Dabo, načelnik općine Povljana, Ivo Pogorilić te načelnik općine Kolan, Šime Gligora.

Skupu je nazočilo i 160 gospodarstvenika s cijelog otoka Paga. U uvodnoj riječi, u ime domaćina Grada Novalje, sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Ante Dabo te istaknuo da mu je izuzetna čast ugostiti ovako eminentan skup gostiju i poslovnih lidera, vjerujući da će brojni projekti biti prepoznati kao dobre investicije razvoja navedenih područja. Uvod u Gospodarski forum bila je diplomatska čajanka u Vrtovima lunjskih maslina, jedinstvenom botaničkom rezervatu tisućljetnih autohtonih maslina, od čijih je listića proizveden čaj, s etiketom originalnog otočkog proizvoda, a koji su uvaženi gosti tom prigodom mogli kušati. Po završetku Gospodarskog foruma, koji je uz prezentiranje resursa i osmišljenih projekata protekao u interaktivnom okruženju te povezivanju uvaženih gostiju i domaćih poduzetnika, druženje je nastavljeno na Trgu Bazilika u centru Novalje gdje su djeca iz KUD-a Naška izvela prigodan program te s brojnim okupljenim građanima uživala u druženju s Predsjednicom.

Cijeli Gospodarski skup održan danas u Novalji završio je zajedničkim druženjem u Hotelu Loža uz nastup klape Sol. Rezime današnjeg dana prigodno je svojim govorom dala sama Predsjednica te naglasila kako je ovo posljednji dan njenog regionalnog ureda koji završava na otoku Pagu. Život na otocima donosi određene probleme kao što su lošija demografska slika pri čemu mlađi ljudi odlaze, lokalne crkve bilježe više sprovoda nego krštenja i vjenčanja, zatvaraju se škole jer nema dovoljno djece, dok se zapravo radi o prekrasnom području za život kojem trebaju bolji preduvjeti poput prometne povezanosti, boljih zdravstvenih i komunikacijskih usluga, osiguranih radnih mjesta za mlade ljude koji bi se trebali vratiti na otoke te podržati održivi razvoj i investicije. Zahvalila je diplomatskom zboru na dolasku, vjerujući da su prepoznali perspektivu ovog kraja te poručila kako se nada da će se vratiti i kao prijatelji i gosti, ali i pomoći u pridobivanju investicija za budući razvoj otoka.

ZDanasMARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr