round image on layout top

PREDSJEDNIK SUDA ŽELJKO ROGIĆ Zadarski sud može biti primjer ostalim sudovima jer u roku od 3-4 godine možemo riješiti sve zaostale predmete

22. travnja 2016. by urednik divider image
rogi__692133S1

S danom 1. travnja na Sudu je 11.400 neriješenih predmeta, a na početku mandata ih je bilo 22.000, te još 5.000 na sudovima u Pagu i Benkovcu

Redovito tromjesečno izvješće o radu Općinskog suda u Zadru, jučer je javnosti predstavio njegov predsjednik Željko Rogić, istaknuvši kako je nastavljen trend smanjenja broja neriješenih predmeta i to unatoč stalnom prilivu novih sudskih spisa.

Kako je kazao predsjednik Suda, 1. srpnja ističe mandat aktualnoj sudskoj upravi pa je došlo vrijeme rezimiranja rezultata koji su postignuti u posljednje četiri godine.

Zemljišno-knjižni 100% ažuran

– S danom 1. travnja imamo 11.400 neriješenih predmeta, a na početku mandata ih je bilo 22.000, te još 5.000 je bilo na sudovima u Pagu i Benkovcu. Uspjeli smo tako smanjiti zalihu neriješenih predmeta, što pokazuje i prvo tromjesečje ove godine kada je došlo do smanjenja od 266 predmeta, istaknuo je Rogić. Uz smanjenje broja neriješenih predmeta starijih od tri godine, na Općinskom sudu u Zadru redovito se ažuriraju i noviji predmeti. Predsjednik zadarskog suda istaknuo je kako se trend smanjenja broja sudskih predmeta redovito održavao na godišnjoj razini od 5.000 manje nego na početku kalendarske godine.

Najveći napredak ostvaren je na Parničnom odjelu, dok je Zemljišno- knjižni odjel u potpunosti ažuriran ustvrdio je Rogić, te dodao kako je Ovršni odjel u posljednje vrijeme prilično osjetljiv, ali se na njemu bilježi stalno smanjenje uz trenutnu brojku od 2.000 neriješenih predmeta.

U tijeku je završetak posla oko zemljišnih knjiga za katastarske općine Biograd na Moru i Privlaka, a u planu je rješavanje Poličnika, Dikla i Bokanjca dok su na području otoka Paga Kolan i Novalja također sređeni.

Rogić se pohvalio rezultatima rada zadarskog suda i ministru pravosuđa Anti Šprlji s kojim je razgovarao na sastanku održanom ovog tjedna, a na kojem su bili i ostali predsjednici sudova s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Spajanje sudova

– Mislim da zadarski sud može biti primjer ostalim sudovima jer u roku od 3-4 godine možemo riješiti sve zaostale predmete, koji uglavnom spadaju u kategoriju težih, rekao je Rogić. Najavio je i spajanje općinskih i prekršajnih sudova o čemu je predsjednicima sudova govorio ministar Šprlje.

Što se tiče sudske zgrade u Benkovcu, koja se obnavljala novcem iz europskog IPA programa za razdoblje od 2011. do 2016. godine, ovaj projekt nije dovršen zbog problema s izvođačem radova tvrtkom Ploter, pa kako tvrdi predsjednik zadarskog Općinskog suda objekt će morati biti dovršen novcem iz državnog proračuna. Rok za dovršetak obnove zgrade suda u Benkovcu još uvijek nije poznat niti Rogiću. Problem s organizacijom rada stalne službe Općinskog suda u Pagu, koji trenutno ima samo jednu sutkinju (sudac Tomislav Šimić je raspoređen u Pag, ali je trenutno na bolovanju pr.a), trebao bi se riješiti jer je sutkinja Općinskog suda u Virovitici Blanka Pacaloš Torbaj izrazila želju da se preseli na Pag. Konačnu odluku o novoj sutkinji na Pagu treba donijeti Državno sudbeno vijeće, a kako je kazao na kraju Rogić ni njemu ne bi bio problem otići raditi izvan Zadra.

Izvor: Zadarski list/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar