fbpx

PROPALA PREDSTEČAJNA NAGODBA Provodi se ovrha nad imovinom tvrtke Kino Zadar film po početnoj cijeni od 89.5 milijuna kuna

Na Općinskom sudu u Zadru provest će se ovrha nad imovinom tvrtke Kino Zadar film po početnoj cijeni od 89.5 milijuna kuna. Javna dražba održat će se 8. lipnja na osnovu rješenja o ovrsi koju je pred Općinskim sudom pokrenula Sberbank zbog duga Kino Zadar film od 37.7 milijuna kuna.

Na bubnju je prostor nekadašnjeg kina Callegro na Kalelargi neto korisne površine 2.627,09 metara četvornih koji se prodaje za 71.3 milijuna kuna. Za bivše kino Pobjeda površine 523 metra četvorna, početna cijena je 18.2 milijuna kuna.

Na prvoj dražbi nekretnine se može prodati za dvije trećine tog iznosa, što znači za Pobjedu najmanje 12.1 milijun, te za Callegro 47.5 milijuna kuna, a na drugoj dražbi za polovicu iznosa, potvrdio je Denis Klarendić, viši sudski savjetnik koji vodi taj ovršni predmet.

Josip Peroš upisan kao osoba ovlaštena za zastupanje, odnosno direktor tvrtke, nije se u četvrtak javljao na mobitel.

– Svima nam je u cilju, pa tako i banci koja ima upisanu hipoteku na Callegro, da se dugovi vrate iz poslovanja prema planu restrukturiranja koji je prihvaćen predstečajnom nagodbom. Nije nikakva dramatična situacija, naprotiv, postoje realni izgledi da se prostoru vrati poslovna namjena. To naravno ovisi o više faktora, od poslovne klime koja ide nabolje, do usuglašavanja vjerovnika oko provedbe plana. Ukoliko bude postojala mogućnost, namjera nam je vratiti u funkciju i kino Pobjeda kao mali nezavisni kino kakav nedostaje gradu, bilo kroz projekte Hrvatskog audio-vizualnog centra o sufinanciranju nabavke digitalnih projektora ili kroz neke druge modele jer je prije kino tehnologija bila jako skupa, a sada je to sve puno dostupnije. Što se tiče samoga zaduženja, obzirom na imovinu firme ona nisu toliko strašna. Vjerovnici su se složili za vraćanje kroz poslovanje, nisu traženi oprosti niti neka drastična umanjenja. Poslovnim planom kroz najam i komercijalizaciju prostora smatram da ćemo to uspjeti riješiti, kazao je u veljači o prihvaćenoj predstečajnoj nagodbi, Josip Peroš, direktor Zadar filma.

Od toga očigledno neće biti ništa jer je zbog nepodmirenih dugovanja Sberbank d.d. Zagreb pred Općinskim sudom u Zadru pokrenut ovršni postupak pa je doneseno rješenje o prodaji nekretnina tvrtke, čija je vrijednost procijenjena na ukupno nešto manje od 90 milijuna kuna.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas