fbpx

RENO SINOVČIĆ PUTUJE U AMERIKU?! Sinovčiću se sudi za kazneno djelo klevete

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Sandra Radanović u ponedjeljak je odgodila raspravu u kaznenom postupku protiv Rena Sinovčića jer se optuženi nije pojavio na sudu. Kako je rekao njegov branitelj iz odvjetničkog ureda Korljan i partneri, Sinovčić sudu nije danas mogao pristupiti jer večeras putuje u Ameriku.

Sinovčiću se sudi za kazneno djelo klevete, a tužbu protiv njega podnijela je novinarka Zadarskog lista Suzana Bandić. Nakon što je čula opravdanje zbog kojeg Sinovčić nije pristupio suđenju, Bandić je od sutkinje zatražila da u zapisnik uđe kako je 15 minuta prije ulaska u sudnicu vidjela Sinovčića u Foši kod Splitske banke. Sutkinja je od Sinovčićevih odvjetnika zatražila da joj dostave njegovu avionsku kartu. Ovo je inače trebalo biti drugo ročište u suđenju Sinovčiću za klevetu. Prvo je odgodio jer nije imao odvjetnika.

Kako je moguće da pravomoćno optužena osoba za kriminal težak 120 milijuna kuna dobije vizu za SAD nismo uspjeli doznati no, prema hrvatskim zakonima, sloboda kretanja takvim osobama nije uskraćena, ukoliko na vrijeme obaviještavaju tijela progona o promjeni adrese.

Inače, za srijedu je u bilježničkom uredu Darije Grigillo Ramljak najavljena dražba za kupnju odnosno prodaju četverosobnog stana površine 109,99 kvadratnih metara na TIZ-u. Stan je bi u vlasništvu Rena Sinovčića, a upisan na njegovu suprugi i kćer. Stan mu je ovršila tvrtka Finessa iz Varaždina na ime duga od 1,6 milijuna kuna koje je Sinovčić posudio za potrebe poslovanje Vox-a.

Stan se prodaje se po početnoj cijeni od 82 tisuće eura, odnosno 628.407,50 kuna, što je oko 745 eura po četvornom metru.

Zadarski.hr/ZDanas