fbpx

STRAVIČNI PRIZORI Tko truje mačke u Rivnici?

“Bio je to užasan prizor! Prekjučer, u rano jutro na travi su ležala tijela dvije mrtve mačke, treća je bila na ulici, a jutros smo pronašli još jednu. Na sreću, bila je živa i odmah smo je odveli veterinaru. Nakon nekoliko vitaminskih inekcija i infuzije uspjela se oporaviti. Nažalost, tri mačke su uginule. Otrov je očito bio toliko jak da se nisu imale vremena povući, negdje sakriti, kao što to otrovane životinje obično znaju napraviti. Uginule su licu mjesta, na travnjaku i ulici, pjena im je izašla na usta, a tu prolaze djeca, turisti, roditelji… Strašan prizor” – priča nam stanarka iz Rivnice koja je u ponedjeljak ujutro ostala šokirana prizorom ispred svoga stana: beživotna tijela dvije mlade i jedne nešto starije mace.

“Ne znam tko je to napravio i kako, ali odmah smo zvali policiju koja je došla i napravila očevid. Zadnji put je netko trovao mačke u Rivnici prije sedam-osam godina. Od tada nije bilo ovakvih slučajeva. Mi smo tu stanari navikli na te životnje, hranimo ih, pazimo, svakoj smo dali svoje ime. Nikome nisu smetale, a poznato je da u Rivnici uvijek ima mačaka” kaže naša sugrađanka ogorčena što se ovakve stvari događaju.

Iz zadarske policije su nam rekli da je slučaj trovanja životinja u Rivnici u obradi te da uzroke uginuća mačaka ne znaju jer su leševe životinja stanari odnijeli u smeće prije dolaska policije.

Trovanje mačaka na poluotoku obično se vezuje uz početak turističke sezone, kada brojni ugostitelji počinju otvarati svoje preko zime zatvorene objekte. Mačkama u Rivnici, kaže nam naša sugovornica, stanari znaju cijelo porodično stablo. Najveći mačak među njima nosi nadimak Big Brother, a na svijet je došao prije pet godina, kada je Dalmaciju u veljači pogodila stražna zima sa snijegom. Njegov brat je postao celebrity družeći se sa Pefom na Četiri kantuna, sve dok i njega netko nije otrovao. Nekoliko mačaka iz Rivnice koje su odšetale iz kvarta, neki su sterilizirali, pa su se nakon toga vratile…

Zadar ima priče svojih ljudi, ali priče o zadarskim uličnim mačkama i psima još uvijek čekaju da ih netko ispriča i možda zapiše…

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas