round image on layout top

SUKOB U PODGRADINI Izbio pravi rat između dvije zavađene obitelji

22. travnja 2016. by urednik divider image

U Podgradini, u zaseoku Nekići, u srijedu poslijepodne izbio je pravi rat između dvije zavađene obitelji, Nekića i Perica, a malo je nedostajalo da se selo zavije i u crno, piše zadarski.hr.

Šturo policijsko priopćenje kaže da policijski službenici II policijske postaje provode kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 47 do 65 godina, koji su se u srijedu poslijepodne, u zaseoku Nekići u Podgradini sukobili, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene, a oštećena je i imovina.

Sumnjiči ih se za kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, oštećenja tuđe stvari i prijetnje, a nakon istraživanja protiv osumnjičenika će biti podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo sukob je dojavljen policiji u srijedu oko 20 sati, ali je započeo još u srijedu poslijepodne kada su dvije žene Senka Nekić (54) i Ika Ulluri (udana za Austrijanca) (64) došle na vrata bračnog para Borislava (65) i Marije (65) Perice zbog sumnje da su im posjekli dvije masline i dva oleandra.

Dvije su ljutite žene motikama razbile dvorišna vrata i senzore za otvaranje kapije, te su zaprijetile Pericama da će ih ubiti.

Tu je započela svađa koja je eskalirala naguravanjem u kojem je Borislav Perica štapom udario Iku po glavi, zbog čega je došlo do manje rasjekotine na tjemenu što je okvalificirano kao nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a lakše ozljede dobila je i Marija Perica.

Nakon što je pala krv, Senka i Ika se povlače, ali se ubrzo pred kuću Perica vraća „muški ešalon“ Nekića: Bore Nekić (47), Marko Nekić (51) i Božidar Nekić (61). Oni dolaze na vrata Borislava i Marije i prijete im. Tada stiže i policija koja prekida svađu i sve sudionike sukova poziva na obradu u policijsku postaju.

Senku i Iku se sumnjiči za razbijanje vrata, pokušava se utvrditi tko je i zašto posjekao masline i oleandre, obrađuju se i dvije prijetnje smrću Pericama, a Borislava se tereti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda Iki kojoj je rasječena glava.

Osim toga policija je izvršila i pretres kuća sukobljenih strana kako bi se pronašlo eventualno oružje, a pojačan je i policijski nadzor zaraćenog sela da se spriječi eventualna eskalacija sukoba.

Sve se to događalo jučer, a nakon dovršenja obrade koja još uvijek traje, bit će poznato tko će za što odgovarati i zbog čega.MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr