fbpx

SUKOB U PODGRADINI Izbio pravi rat između dvije zavađene obitelji

U Podgradini, u zaseoku Nekići, u srijedu poslijepodne izbio je pravi rat između dvije zavađene obitelji, Nekića i Perica, a malo je nedostajalo da se selo zavije i u crno, piše zadarski.hr.

Šturo policijsko priopćenje kaže da policijski službenici II policijske postaje provode kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 47 do 65 godina, koji su se u srijedu poslijepodne, u zaseoku Nekići u Podgradini sukobili, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene, a oštećena je i imovina.

Sumnjiči ih se za kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, oštećenja tuđe stvari i prijetnje, a nakon istraživanja protiv osumnjičenika će biti podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu.

Kako doznajemo sukob je dojavljen policiji u srijedu oko 20 sati, ali je započeo još u srijedu poslijepodne kada su dvije žene Senka Nekić (54) i Ika Ulluri (udana za Austrijanca) (64) došle na vrata bračnog para Borislava (65) i Marije (65) Perice zbog sumnje da su im posjekli dvije masline i dva oleandra.

Dvije su ljutite žene motikama razbile dvorišna vrata i senzore za otvaranje kapije, te su zaprijetile Pericama da će ih ubiti.

Tu je započela svađa koja je eskalirala naguravanjem u kojem je Borislav Perica štapom udario Iku po glavi, zbog čega je došlo do manje rasjekotine na tjemenu što je okvalificirano kao nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a lakše ozljede dobila je i Marija Perica.

Nakon što je pala krv, Senka i Ika se povlače, ali se ubrzo pred kuću Perica vraća „muški ešalon“ Nekića: Bore Nekić (47), Marko Nekić (51) i Božidar Nekić (61). Oni dolaze na vrata Borislava i Marije i prijete im. Tada stiže i policija koja prekida svađu i sve sudionike sukova poziva na obradu u policijsku postaju.

Senku i Iku se sumnjiči za razbijanje vrata, pokušava se utvrditi tko je i zašto posjekao masline i oleandre, obrađuju se i dvije prijetnje smrću Pericama, a Borislava se tereti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda Iki kojoj je rasječena glava.

Osim toga policija je izvršila i pretres kuća sukobljenih strana kako bi se pronašlo eventualno oružje, a pojačan je i policijski nadzor zaraćenog sela da se spriječi eventualna eskalacija sukoba.

Sve se to događalo jučer, a nakon dovršenja obrade koja još uvijek traje, bit će poznato tko će za što odgovarati i zbog čega.