round image on layout top

Svjetski dan plesa u Zadru

27. travnja 2016. by urednik divider image

I ove godine će u Zadru biti obilježen Svjetski dan plesa. U organizaciji 057 radija i Sanje Petrovski 29. travnja na Poljani Pape Ivana Pavla II u 18 sati organizirat će se svetkovina plesa u kojoj će sudjelovati oko 300 plesača. Pripremljen je bogati program u kome će biti zastupljeni i razni stilovi: suvremeni ples, moderni balet, hip hop, mažuretkinje, a sve pod zajedničkim projektom koji nas prati već nekoliko godina „Go out and dance“. Taj projekt u kome sudjeluje preko 10-ak gradova Hrvatske poziva sve plesače i ljubitelje plesa na zajedničko druženje izvan kazališnih i plesnih dvorana. Cilj je da izvođači osim što plešu, upoznaju se , druže i zabave. Oko 19 sati će svi skupa, izvođači i publika napraviti jedniu zajedničku skulpturu-sliku u koju će se uplesati, stajati 2 minute, poslikati i poslati u Zagreb i na taj način uspostaviti vezu s Hrvatskom i cijelim svijetom. Pročitat će se poruka koju je napisao Salā Lemi Ponifasio samoanski umjetnik, koreograf, redatelj i dizajner. Hrvatsku poruku povodom svjetskog dana plesa napisao je plesni umjetnik Leonard Jakovina.

Voditelj programa je plesač, pedagog, radijski voditelj Ante Duić. Program će trajati oko dva sata, a sudjelovat će Zadarski plesni ansambl, Gesta, Kazališna družina Antis, U pokretu, Plesni odjel Glazbene škole B. Bersa, Zadarske mažuretkinje, Studio 1, a biti će izveden i plesni dio programa iz nedavno održanog Ritma kulturizma.
Umjetnička akademija u Osijeku proglasila je 2016. Godinom Mije Čorak Slavenske povodom 100-godišnjice njezina rođenja. Ovaj Međunarodni dan plesa posvećujemo Slavenskoj, zasigurno najvećoj hrvatskoj primabalerini.

ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr